V závode Kia pri Žiline spustili po dvojtýždňovej závodnej dovolenke výrobu nového modelu XCeed


Foto: V závode Kia pri Žiline spustili po dvojtýždňovej závodnej dovolenke výrobu nového modelu XCeed
Galéria: 5 fotiek
Foto: Radim Ziman / Kia Motors Slovakia

Po dvojtýždňovej celozávodnej dovolenke spustila dnes Kia Motors Slovakia sériovú výrobu nového modelu. Crossover Kia XCeed je štvrtou verziou rodiny Ceed, ktorú doteraz reprezentujú úspešné a oceňované verzie hatchback, sportswagon a shooting brake (ProCeed).

Kia XCeed prináša na európsky trh nielen atraktívny a moderný dizajn, ale tiež množstvo technických vylepšení, ktoré posúvajú kvalitatívnu úroveň vozidiel Kia a jazdný zážitok opäť na vyššiu úroveň. Nový model slávnostne predstavili na konci júna vo Frankfurte nad Mohanom. 

 Spoločnosť začína výrobou nového modelu písať ďalšiu kapitolu histórie s nástupom šiesteho unikátneho karosárskeho variantu, ktorý sa v Tepličke nad Váhom bude vyrábať.Kia Motors Slovakia je jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006.

Výroba automobilov ako aj motorov bola spustená v decembri 2006. V súčasnosti Kia na Slovensku zamestnáva viac ako 3 800 ľudí a vyrába modely Kia Ceed v štyroch karosárskych úpravách - päťdverový Ceed, Sportswagon, ProCeed, CUV Kia XCeed a športovo-úžitkový Kia Sportage. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Kia Motors Slovakia