Polícia obvinila muža, ktorý mal podvodom od ľudí vylákať peniaze, hľadajú sa ďalší poškodení


Foto: Polícia obvinila muža, ktorý mal podvodom od ľudí vylákať peniaze, hľadajú sa ďalší poškodení Foto: KR PZ Žilina

Polícia dnes 30. júla informovala o obvinení muža, ktorý mal od ľudí podvodným spôsobom vylákať peniaze. V súčasnosti je muž zadržaný a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. 

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline obvinil 57-ročného Muhameda K., narodeného v Macedónsku s trvalým pobytom na Slovensku zo zločinu podvodu. Podľa zistených informácií sa mal obvinený muž cez sociálne siete zoznamovať najmä so ženami, ale aj s mužmi, následne sa mal votrieť do ich priazne a od nich a ich rodinných príslušníkov vylákať peniaze na rôzne účely, napríklad za účelom kúpy motorového vozidla, sprostredkovania zamestnania, odkúpenia bytov a podobne. K naplneniu sľubov napokon nedošlo,“ uvádza polícia.

Muž mal vystupovať na sociálnych sieťach pod menami: 

  • Sebastian Lucca
  • Daniel Moretti
  • Christiano Lorenzo
  • Adrianno Moretti
  • Lu, Boban

Naposledy vylákal sumu najmenej 50.000 eur od ženy a jej rodiny v obci Zákamenné na Orave. Polícia teraz vyzýva potenciálnych poškodených, aby sa prihlásili na linke 158 alebo osobne na ktoromkoľvek oddelení PZ.

Obvinený sa mohol kontaktovať so ženami v rámci celého územia Slovenskej republiky a mohol obdobným spôsobom o peniaze pripraviť ďalšie ženy a ich rodiny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina