Novinky na kúpalisku v Žiline: Pravidelná hudba, cvičenia, nové bufety a predaj čerstvého ovocia


Foto: Novinky na kúpalisku v Žiline: Pravidelná hudba, cvičenia, nové bufety a predaj čerstvého ovocia Foto: Mesto Žilina

Mestská krytá plaváreň v Žiline otvorila brány svojho letného areálu v polovici júna. Sezóna je momentálne v plnom prúde a kúpalisko prichádza s viacerými novinkami. Tie potešia najmä deti, milovníkov športu, hudby a ekologicky zmýšľajúcich.

Jedným z nových podujatí je pravidelná akcia Hudba na Žilinskom kúpalisku, ktorú si mohli návštevníci po prvýkrát užiť v polovici júla. O skvelú atmosféru a pohodovú hudbu sa stará domáci hudobník Martin Frost.

Plaváreň taktiež pripravuje aj živé vystúpenia hudobných skupín. Už túto sobotu (27.7.) sa o 15.00 hod. predstaví hudobná skupina Rytmus z Rajeckej doliny.

„Hudba neodmysliteľne patrí k letu, relaxu i k vode, a preto sme sa rozhodli priniesť ju aj do priestorov kúpaliska,“ uviedol riaditeľ Mestskej krytej plavárne v Žiline Jaroslav Koválik. Pre športovo orientovaných návštevníkov kúpaliska sú počas víkendov pripravené pravidelné cvičenia jogy s profesionálnym cvičiteľom.

Bezplatné cvičenia jógy a workoutu

Bezplatná hodina jogy je určená pre všetkých, ktorí chcú mať sviežu myseľ a zdravé telo. Lekcie začínajú o 13.30 hod. a trvajú 60 minút. V auguste (17. 8.) si budú môcť zacvičiť návštevníci kúpaliska s profesionálnymi trénermi workout cviky.


Naši najmenší sa zase môžu tešiť na detské atrakcie, ktoré sú k dispozícii vo vonkajšom areáli plavárne od dnešného dňa (25.7.). Deti čaká krytý hrad, kolotoč, delá na penové loptičky a detské mesto.  

Letný areál kúpaliska ponúka okrem bazénov aj príjemné prostredie pre oddych a občerstvenie. Jeho súčasťou je tiež detské a volejbalové ihrisko. Tohtoročnou novinkou sú nové bufety, v ktorých sa predáva zmrzlina, guláš či grilované mäso. Od konca júla pripravuje plaváreň navyše predaj čerstvého ovocia priamo od pestovateľa z juhu Slovenska.

„Našou snahou je zatraktívniť letný program na kúpalisku, a preto prinášame v tejto sezóne niekoľko nových aktivít. Veríme, že aj vďaka nim sa nám podarí spríjemniť pobyt mnohých návštevníkov plavárne. Myslím, že z bohatej ponuky si vyberie naozaj každý,“ doplnil žilinský primátor Peter Fiabáne.

Sezóna na žilinskom letnom kúpalisku začala v tomto roku 15. júna. Prvé dva horúce týždne prevádzky kúpaliska sa odrazili aj na číslach návštevnosti. Do 30. júna privítal letný areál plavárne približne 13 200 návštevníkov. Na návštevnosti sa podpísali aj chladnejšie dni prvej polovice júla, kedy kúpalisko navštívilo len asi 13 250 zákazníkov. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina