Colníci zo Žiliny zadržali balíky do väzenia s obsahom nelegálneho tabaku a cigariet


Foto: Colníci zo Žiliny zadržali balíky do väzenia s obsahom nelegálneho tabaku a cigariet Foto: Colný úrad Žilina

Žilinskí príslušníci finančnej správy tento rok zabezpečili už druhý balík s nelegálnym tabakom a cigaretami, ktoré sa mali dostať k odsúdeným. 

Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Žilina boli privolaní do ústavu na výkon trestu odňatia slobody k zásielke adresovanej jednému z väzňov. Dôvodom bol jej obsah. Išlo o 20 balení tabaku maďarského pôvodu a plastové vrecko s tabakovou sušinou v neoriginálnom balení.

Celá zásielka vážila takmer 2 kg. Problém bol v tom, že nájdené tabakové výrobky neboli označené platnou kontrolnou známkou, čo je základnou podmienkou na to, aby sa mohli predávať, skladovať alebo prepravovať.   

Zdroj: Colný úrad Žilina

S podobnou situáciou sa príslušníci finančnej správy stretli aj v marci tohto roka. Vtedy neprešiel kontrolou balík doručený odsúdenej osobe, v ktorom sa nachádzalo 2 600 ks cigariet a 704 g tabaku. Väčšia polovica balení cigariet pochádzala z Ukrajiny. Polkilové igelitové vrecko so svetlohnedou zmesou s arómou po tabaku označenie nemalo žiadne.

Tabakové výrobky, ktorým chýbala platná kontrolná známka alebo osoby nevedeli preukázať, akým spôsobom ich nadobudli, boli finančnou správou zabezpečené a budú predmetom ďalšieho konania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Žilina