Prázdninový tip: Nenechajte si ujsť divadelný festival pod šapitó


Foto: Prázdninový tip: Nenechajte si ujsť divadelný festival pod šapitó
Galéria: 4 fotky

Spríjemnite si koniec prázdnin nevšedným kultúrnym zážitkom. Necelú hodinku od Žiliny, vo Velkých Karlovicích, vás čaká pestrý program plný atraktívnych divadelných titulov a zvučných mien. Tradičný festival Týden kultury na Valašsku sa koná 21. až 27. augusta. 

Skvelé herecké výkony tradične korunuje neobyčajná atmosféra akcie, všetky predstavenia sa totiž konajú v cirkusovom šapitó, obklopenom odpočinkovou zónou s občerstvením a posedením.

To všetko v údolí Léskové uprostred lesov. Odporúčame vyhradiť si na návštevu Velkých Karlovíc aspoň dva dni, keď sa ubytujete počas festivalu v Spa hoteli Lanterna, obdržíte vstupenku zadarmo. 

Ubytovanie v Lanterne zahŕňa raňajky, večeru a neobmedzený vstup do wellness, takže si doprajete nielen kultúrny zážitok, ale aj relaxáciu. A ak máte čas len na jednodňový výlet, môžete ho spojiť napríklad s návštevou relaxačného centra Wellness horal alebo nového Kulíškovho parku.

Získané prostriedky z festivalu odovzdáva usporiadavajúci Resort Valachy na dobročinné účely. Vstupenky sa predávajú na www.tydenkultury.cz 

Tipy z programu 

21. 8. Divadlo Bolka Polívky: Šest tanečních hodin v šesti týdnech
Strhujúci, kritikou aj divákmi oceňovaný herecký duet Chantal Poullain a Martina Krausa o ľudskej opustenosti a nikdy neumierajúcej nádeji v lepšie zajtrajšky. Staršia dáma si najíma mladého muža na vyúku tanca. Zdá sa, že spolu nemajú nič spoločné... Alebo predsa?  

22. 8. Cirk La Putyka: Isole 
Predstavenia La Putyky sú oslňujúcou kombináciou hudby, divadla, cirkusového a akrobatického umenia. Legendárny súbor mimo svoju domovskú scénu v Prahe vystupuje len zriedka, nenechajte si ujsť túto príležitosť! 

24. 8. Michal Nesvadba: Kouzelná školka 
Michal Nesvadba je v Českej republike najobľúbenejším a najzábavnejším autorom detských predstavení, ktoré sú plné zábavy, hier a súťaží. Vhodné pre deti od 2 do 9 rokov.  

24. 8. Cavewoman – obhajoba jeskynní ženy
Žhavá novinka tohtoročnej divadelnej sezóny, voľné pokračovanie kultovej one man show Caveman. Ako nájsť toho pravého? Prečo majú ženy takú hrôzu z hrúbky? Prečo tak často menia náladu?

To a omnoho viac sa dozviete vo vtipnom zamyslení nad vzťahmu mužov a žien, tentokrát zo ženskej perspektívy. 

24. 8. Městské divadlo Zlín: Testosteron 
Čo sa stane, keď nevesta pri svadobnom obrade povie “nie”? Namiesto svadobnej hodstiny štartuje neplánovaná pánska jazda plná zvratov a vtipných momentov, najmä keď sa medzi účastníkmi nájde vinník nevestinho úteku.

Muži: hrdí, ješitní, pyšní, malicherní, alfa samci, ale aj citliví, túžiaci po láske… Príďte sa pobaviť na skvelú situačnú komédiu, ktorá sa stala hitom minulej sezóny zlínskeho divadla.  

25. 8. Divadlo Bolka Polívky: Horská dráha 
Milan Kňažko v hlavnej roli skvelej situačnej komédie! Keď si skúsený lev salónov privedie do svojho luxusného parížskeho bytu mladšiu atraktívnu dámu, ktorú pred chvíľou stretol na bare, je jasné, že to nebude nudný večer.

Prehliadka šarmu a osobného kúzla sa prelieva z jednej strany na druhú ako na horskej dráhe. Avšak po každom stúpaní zákonite prichádza prudký zostup… 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Resort Valachy