Hradné hry Žofie Bosniakovej s dobovým programom už v nedeľu 11. augusta 2019


Foto: Hradné hry Žofie Bosniakovej s dobovým programom už v nedeľu 11. augusta 2019

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravilo už 22. ročník obľúbeného podujatia na hrade Strečno. Hradné hry Žofie Bosniakovej sú venované najznámejšej majiteľke hradu a opäť nás vrátia do stredoveku. 

Program začne o 9.00 a návštevníci môžu v atraktívnom prostredí stráviť celý deň až do 17.00. „Stredoveké hry a žartovné šermiarske ukážky predvedie skupina historického šermu WAGUS. So zaujímavým vystúpením sa predstavia aj sokoliari zo skupiny FALCONARII. Orientálnym tancom divákov očarí Trio Isabelle a malých i veľkých zabaví mím Miro Kasprzyk. Na svoje si prídu i milovníci horúcej čokolády, ktorá sa bude predávať priamo na nádvorí. Streľba z ľahkého poľného dela delostrelca Čara a jeho družiny dodá celému podujatiu tú správnu dobovú atmosféru,“ uviedla správkyňa hradu Strečno Ing. Katarína Repáňová.

Návštevníkov poteší tiež remeselnícky jarmok a detský drevený kolotoč v Stredovekej dedine Paseka, ktorá bude prístupná do 17.45 hod. Mnohých určite priláka aj pravidelná letná aktivita s názvom Oživená Paseka, kde si môžu záujemcovia vyskúšať lukostreľbu, zblízka si pozrieť kováčsku dielňu či ochutnať stredovekú kuchyňu.  

Viac informácií nájdete na: www.pmza.sk 





Miesto: Hrad Strečno
Dátum: 11.08.2019 - 09:00    17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu