V Budatíne dochádza k častým požiarom, po kontajneroch a plynovej prípojke horela stodola aj autá


Foto: V Budatíne dochádza k častým požiarom, po kontajneroch a plynovej prípojke horela stodola aj autá
Galéria: 3 fotky

V noci z piatka na sobotu 20. júla došlo na ulici Horná v mestskej časti Žilina - Budatín k požiaru stodoly. Na miesto boli privolaní hasiči aj mestská a štátna polícia. O udalosti informovalo Krajské operačné stredisko HaZZ v čase o 01:42 hod., ktoré zároveň vyslalo na zásah 3 vozidlá so siedmimi hasičmi. 

„Pri požiari boli poškodené aj v blízkosti objektu zaparkované automobily značky VW Passat a Mazda 2. Je ťažké povedať, čo bolo príčinou požiaru. Vzhľadom na opakujúce sa prípady, kedy sú úmyselne zakladané požiare v mestskej časti Budatín, toto tiež mohlo byť dielom neznámeho podpaľača,“ uviedol čitateľ Rasťo.

Za posledné mesiace došlo v Budatíne k viacerým požiarom. Ide o opakovane podpálené plastové nádoby na separovaných odpad, oplotenie rodinných domov a tiež o zapálenú plynovú prípojku. Okrem častých zásahov hasičov a polície musí škody znášať nielen Mesto Žilina ale aj majitelia poškodeného majetku. 


„V noci z piatka 19. júla na sobotu 20. júla v mestskej časti Žilina-Budatín došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k požiaru stodoly. Následkom požiaru boli poškodené okná na dvoch domoch aj dve zaparkované motorové vozidlá. Poškodením vznikla predbežná škoda prevyšujúca 2 660 eur,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Okolnosti a príčiny vzniku požiaru sú predmetom intenzívneho vyšetrovania vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Polícia eviduje od marca tohto roka v Budatíne aj požiarom poškodené plastové kontajnery na odpad a taktiež požiarom poškodenú plynovú rozvodovú skriňu.

„Na prípadoch intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom ich objasnenia,“ dodal Radko Moravčík. Obyvatelia mestskej časti dúfajú, že sa polícii podarí páchateľa zadržať čo najskôr.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu