Žilinská autoškola PRO tentokrát apeluje na všetkých vodičov prostredníctvom bilbordov


Foto: Žilinská autoškola PRO tentokrát apeluje na všetkých vodičov prostredníctvom bilbordov
Galéria: 4 fotky

Autoškola PRO v poslednej dobe ovplyvňuje vodičov na cestách v Žiline a apeluje na nich, aby zmenili svoje správanie za volantom. Počas uplynulých mesiacov sa vo viacerých častiach mesta postupne objavovali rôzne bilbordy s výraznými farbami a sloganmi. Tie mali jedinú úlohu - upozorniť všetkých vodičov a podnietiť ich k zamysleniu sa nad svojím spôsobom jazdy.

Zisťovali sme, prečo sa vedenie autoškoly rozhodlo pre takýto netradičný spôsob oslovovania účastníkov cestnej premávky. Odpoveď bola jednoduchá - snažia sa učiť ľudí šoférovať poriadne a to aj tých, ktorí už vodičák majú. Nechcú sa prizerať na to, ako sa v autoškolách učia len povinné časti, ktoré vyžaduje zákon.

„Chceme dať predovšetkým mladým a novým šoférom toho viac. Viac bezpečia, viac rešpektu k cestnej premávke, menej strachu a predovšetkým nepísané pravidlá cestnej premávky. Rovnako aj morálne pravidlá na cestách, menej mobilov v rukách a viac predvídavosti,“ opisuje jeden z majiteľov autoškoly.

Cieľom je uvedomelý vodič a bezpečnejšia premávka

Medzi hlavné príčiny, pre ktoré dochádza k dopravným nehodám, patria v súčasnosti aj mobily, nepozornosť či preceňovanie schopností. Mnohí začínajúci vodiči nevedia predvídať alebo prispôsobiť jazdu svojim skúsenostiam, schopnostiam a okolnostiam v premávke - teplota a počasie, stav vozovky, technický stav vozidla, pneumatiky a podobne.


V autoškole PRO učia absolventov ohľaduplnosti a spolupráci s inými vodičmi pri jazde. Okrem toho sa zameriavajú aj na nepísané pravidlá dopravy, ktoré by sa inak mladí vodiči naučili až v skutočnej doprave, alebo by im nedostatok týchto vedomostí mohol spôsobiť nehodu.

Tým, že sa hneď v začiatkoch učia aj nepísané a nepovinné veci, rozumejú aj vodičskému bontónu, lepšie rozumejú doprave a rôznym situáciám, ktorým budú čeliť a neprekvapia ich. Budú na nové situácie reagovať logickejšie a neobmedzia tak plynulosť a bezpečnosť dopravy.

„Našim cieľom je prispieť v čo najväčšej možnej miere k zníženiu počtu zbytočných dopravných nehôd. Chceme každému vštepiť, aj formou bilbordovej kampane, nech si nemyslí, že keď vie dobre jazdiť na počítači, tak je aj skvelý pilot v cestnej premávke. Život na cestách je len jeden a treba si ho vážiť,“ dodáva druhý majiteľ autoškoly.

Majitelia autoškoly sa jasne držia svojej myšlienky a pretavujú ju do praxe rôznymi formami a apelovaním na vodičov i absolventov. Potešujúcou správou je, že mnohí tento odkaz vnímajú. Teraz je už len na každom z vodičov, aby sa nad sebou zamyslel a zmenil slová na činy.

Viac informácií o autoškole: https://autoskola.pro/.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR autoškola PRO