Národná diaľničná spoločnosť zrušila tendre na dozor pri Lietavskej Lúčke


Foto: Národná diaľničná spoločnosť zrušila tendre na dozor pri Lietavskej Lúčke

Kvôli zmene podmienok verejného obstarávania zrušila Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) dva nové tendre. Tie sa týkali činnosti stavebného dozoru na rozostavaných úsekoch diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka a Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala. V prípade Hričovského Podhradia je potrebné zmeniť povinnosti stavebného dozoru, čo má vplyv na rozsah zákazky.

V druhom prípade dokonca zmeny zasiahnu pôvodnú zakázku natoľko, že je nutné zmeniť spôsob jej zadávania. “Ide o doplnenie informácií uvedených vo zväzku 3 súťažných podkladov, kde absentuje požiadavka na kľúčového odborníka na koordináciu projektových, stavebných a technologických prác operátorského strediska,” oznámila NDS.

Úseky by mali byť odovzdané do 2018, resp. 2019

Úsek D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka v dĺžke 11,3 kilometra sa stavia od začiatku roka 2014. Na jeho stavbe pracuje združenie firiem Doprastav, a. s., Strabag, s. r. o., Váhostav - SK, a. s. a Metrostav, a. s. Úsek by mal byť dokončený v roku 2014 a jeho súčasťou budú dva tunely - Ovčiarsko (2367 metrov) a Žilina (651 metrov). Zmluvná cena stavby je 427,2 miliónov eur bez dane.

Úsek D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala v dĺžke 13,5 kilometra sa stavia od leta 2014. Na jeho výstavbe pracuje taliansko-slovenské konzorcium Salini Impregilo S.p.A. a Dúha, a. s. Prešov. Súčasťou je aj známy tunel Višňové v dĺžke 7460 metrov, pričom celá stavba by mala byť odovzdaná do konca roka 2019. Zmluvná cena stavby je 409,8 miliónov eur bez dane.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu