Odchovanci Rožánek a Merešš pokračujú, obaja sa dohodli na dvojročnej spolupráci s BK Slávia Žilina


Foto: Odchovanci Rožánek a Merešš pokračujú, obaja sa dohodli na dvojročnej spolupráci s BK Slávia Žilina Foto: bkzilina.sk

Žilinský basketbalový klub sa predstaví v tretej extraligovej sezóne pod názvom BK Slávia Žilina s odkazom na historicky úspešné obdobie, spolu s ním by mali v kádri pôsobiť najbližšie dve sezóny aj odchovanci Jakub Merešš a Róbert Rožánek. O dohodách s oboma dvadsaťtriročnými kľúčovými hráčmi informoval klub na webovej stránke.

V uplynulej sezóne patril Merešš s priemerom 13 bodov na zápas k oporám tímu, z domácich hráčov ligy bol druhý najlepšie bodujúci aj doskakujúci hráč Slovenskej ligy. V zápasoch si priemerne pripísal 7,1 doskoku. 

„V klube som mal vytvorené adekvátne podmienky. V tíme som sa cítil veľmi dobre, dostával som veľa priestoru, vďaka čomu som mohol herne rásť. Dôležitú úlohu zohrala aj škola. Tento rok som skončil bakalárske a chcem ďalej pokračovať na inžinierskom štúdiu. V Žiline som navyše doma,“ uviedol pre klubový web dvojmetrový podkošový hráč.


BK Slávia Žilina sa bude môcť nadchádzajúcu sezónu spoľahnúť aj na služby reprezentanta Rožánka, ktorý patrí k najvýraznejším hráčom ligy. V hodnotení sa s 12,8 bodmi umiestnil v rankingu spomedzi slovenských hráčov na treťom mieste, hneď za Mereššom. Podobne ako on ešte študuje na vysokej škole, čo zohralo rolu pri zotrvaní v Žiline:

„Dôvod, prečo som sa rozhodol pokračovať v Žiline, je moje presvedčenie, že sa môžeme umiestniť ešte lepšie ako v predchádzajúcej sezóne. Rovnako mi klub vychádza v ústrety pri mojom štúdiu na vysokej škole.“ 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu