Žilinskí basketbalisti sa v novej sezóne predstavia pod názvom BK Slávia Žilina


Foto: Žilinskí basketbalisti sa v novej sezóne predstavia pod názvom BK Slávia Žilina Foto: bkzilina.sk

Tretiu extraligovú sezónu budú hrať basketbalisti zo Žiliny pod názvom BK Slávia Žilina, ktorý odkazuje na tradíciu a úspešnú históriu basketbalu v Žiline. O zmene názvu z pôvodného PP & TV RAJ Žilina, pod ktorým klub účinkoval v extralige dve sezóny, informoval klub na webovej stránke.

„Návrh vrátiť sa k názvu Slávia prišiel priamo od akcionárov. Ako bývalý hráč a tréner Slávie som túto iniciatívu privítal. Verím, že nadviažeme na bohatú a úspešnú históriu žilinského basketbalu pod týmto menom,“ uviedol pre bkzilina.sk predseda správnej rady klubu Ing. Jozef Galdun.

Nový názov odkazuje na viac ako dvadsaťpäťročné obdobie žilinského basketbalu, BK Slávia Žilina nadviazal na basketbalový oddiel TJ Slávia VŠD (neskôr VŠDS), ktorý pôsobil v Žiline od roku 1963 až do porevolučného obdobia. Jeho zakladateľkami boli študentky Vysokej školy dopravnej, následne v roku 1963 prešli pod hlavičku tohto oddielu aj muži, dovtedy hrajúci za TJ Lokomotívu.

„Basketbalisti Žiliny vo vysokoškolskej TJ Slávii VŠD resp. VŠDS získali ako doteraz jediné družstvo, ktoré nehralo najvyššiu basketbalovú súťaž, titul víťaza Slovenského pohára a prebojovali sa do finále Československého pohára. Ako družstvo najvyššej basketbalovej súťaže Československa hrali niekoľkokrát finále Slovenského a Československého pohára. Jeden raz ho získali na pôde vtedy slávneho Interu Bratislava – v kádri so Stanislavom Kropilákom,“ informoval žilinský klub.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: bkzilina.sk