Signálny plán svetelnej križovatky pri Tescu upravujú tento týždeň, kolóny by sa mali zmierniť


Foto: Signálny plán svetelnej križovatky pri Tescu upravujú tento týždeň, kolóny by sa mali zmierniť

Vo februári tohto roka bola na križovatke ulice Košická s účelovými komunikáciami do SAD Žilina a hypermarketu Tesco realizovaná výmena cestnej svetelnej signalizácie. Práce súviseli s projektom preferencie vozidiel mestskej hromadnej dopravy v meste.

Po dokončení prác a spustení nových semaforov nás však začali upozorňovať vodiči, ktorí si všimli zmenený signálny plán križovatky. Po novom sú niektoré smery púšťané rýchlejšie a doprava je tak plynulejšia, objavila sa ale aj negatívna zmena. Pri jazde smerom od Martina do hypermarketu Tesco je svetelný signál zelenej farby príliš krátky.

V tejto veci sme preto oslovili spoločnosť ALAM s.r.o., ktorá pre mesto Žilina zabezpečuje výkon správy cestnej svetelnej signalizácie križovatiek. Ako sa nám podarilo zistiť, stále nejde o konečný stav a signálny plán sa ešte bude meniť. Doteraz už došlo k určitým zmenám a ďalšie sú v pláne na konci tohto týždňa.

Interval zelenej na semafore umožňujúcom vjazd k hypermarketu by sa tak mal ešte o niečo predĺžiť. Do úvahy pripadá aj možnosť zavedenia zelenej pre chodcov len na stlačenie tlačidla. Ak všetko pôjde podľa plánov, nové nastavenie by vodiči aj chodci mohli zaregistrovať už počas víkendu.

V súčasnosti sa odbočovací pruh v smere z Martina k Tescu prepĺňa pomerne často a stojace vozidlá zasahujú až do nasledujúcej svetelnej križovatky na frekventovanom hlavnom ťahu. Vodiči dúfajú, že sa situáciu podarí zlepšiť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu