VIDEO: Na cudzineckej polícii im iní klienti blokovali prístroj vydávajúci poradové čísla


Foto: VIDEO: Na cudzineckej polícii im iní klienti blokovali prístroj vydávajúci poradové čísla

Nepríjemnú skúsenosť si z návštevy oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru Žilina, ktoré sídli na Bánovskej ceste, odniesol cudzinec žijúci v Žiline. Spolu s manželkou si potrebovali vybaviť doklady, na stanici sa však stretli s agresívnym správaním iných klientov.

Tí im bránili pri získaní poradového čísla z automatu, okrem fyzického blokovania priestoru v okolí neustále narušovali vydanie lístka stláčaním iných tlačidiel. Páru sa nakoniec podarilo odobrať si lístok, avšak s nesprávnym zaradením.

„Navštívili sme cudzineckú políciu a boli sme svedkami výhražného správania zo strany ukrajinsky hovoriacich klientov. Moja žena chcela dostať lístok z poradovníka, avšak nepustili ju k prístroju. Keď chcela vybrať z možností, muž v modrej košeli a žena v ružovom svetri neustále mačkali tlačidlo naspäť a pýtali sa jej, čo chce. Cítila sa ohrozene vo vlastnom meste a priamo na mieste, kde pracuje polícia,“ dodal čitateľ, ktorý nám poslal aj video.

To zachytáva osoby pri tom, ako vyberajú stále nové lístky z poradovníka, pričom podľa slov čitateľa ich následne na základe knihy s pravdepodobne menami alebo inými údajmi rozdávajú. Po tom, ako sa páru podarilo získať lístok, zaklopali na dvere a oslovili s problémom policajta. Ten sa informoval, či majú lístok a uistil ich, že sa časom dostanú na rad.


Keď prišlo k stretnutiu, vysvetlili policajtovi to, prečo majú nesprávny lístok a že sa cítili veľmi nekomfortne. Policajti sa ospravedlnili a ponúkli im, že pri budúcej návšteve im po zaklopaní pomôžu vybrať lístok. Napriek tomu čitateľa zaráža, že sa niečo podobné vôbec deje:

„Evidentne musia vedieť, že sa to deje a nič sa s tým nerieši. Rozumiem, že nemajú dosť zamestnancov, ale ak sa to deje priamo v budove cudzineckej polície, je to zarážajúce. Je zrejmé, že tu funguje skupinka, ktorá vymieňa lístky za peniaze a práve preto nechceli, aby sme si vzali lístky aj my,“ dodal čitateľ s tým, že podobné praktiky opisovali aj kolegovia v práci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu