Najväčší IT zamestnávateľ v Žiline: Rodina a tímy sú u nás na prvom mieste


Foto: Najväčší IT zamestnávateľ v Žiline: Rodina a tímy sú u nás na prvom mieste

Spoločnosť Scheidt & Bachmann v Žiline pôsobí od roku 1995. Začínala s 5-timi programátormi, dnes zamestnáva 700 ľudí, pričom polovica z nich sú špičkoví odborníci informačno-komunikačných technológií.

Scheidt & Bachmann Slovensko nie je typickou IT-ečkarskou firmou. V rodinnej atmosfére tu 350 profesionálov z IT brandže vyvíja produkty až pre štyri rôzne oblasti: bezpečné železničné priecestia, inteligentné čerpacie stanice, komplexné parkoviská a systémy vybavenia cestujúcich.

„Všetky naše produkty softvérovo vyvíjame, testujeme a hardvér k nim aj sami vyrábame - od káblov, dosiek plošných spojov až po kovové konštrukcie. Výrobe a kvalite produktov sa venuje 40 % našich zamestnancov. Okrem toho poskytujeme zákazníkom softvérový aj hardvérový servis,“ hovorí Ing. Róbert Kulla, konateľ Scheidt & Bachmann Slovensko.

Centrálu spoločnosti Scheidt & Bachmann Slovensko nájdete na Priemyselnej ulici v Žiline.

Široká škála IT pracovných miest

Každá zo štyroch produktových oblastí má svoje vlastné softvérové oddelenie. Preto má Scheidt & Bachmann množstvo rôznych IT pracovných pozícií. Od programátorov C/C++ či JAVA, tu nájdete release managerov, IT architektov, service desk špecialistov, systémových a sieťových špecialistov, web dizajnérov, rôznych administrátorov aj testovacích inžinierov softvéru.

Spoločnosť postupne prechádza na agilný vývoj softvéru pomocou metódy Scrum. Znamená to, že softvér je zákazníkovi dodávaný postupne - po menších, ale do detailov vyvinutých a otestovaných častiach. Pracuje na nich celá skupina IT odborníkov z rôznych oddelení. Aj vďaka tomu pribudli do spoločnosti nové IT pracovné miesta ako scrum mastri, product owneri či software delivery manageri.

Najzamestnávateľ v IT

Začiatkom tohto roka sa spoločnosť Scheidt & Bachmann Slovensko v ankete Najatraktívnejší zamestnávateľ umiestnila medzi 10-tkou najlepších IT firiem. Starostlivosť o zamestnancov je v spoločnosti na prvom mieste. „V prvom rade sme rodinnou firmou. Robíme všetko pre to, aby naši zamestnanci chodili radi do práce, ale zároveň mali dostatok času na svoje rodiny a po práci si oddýchli. Preto poskytujeme široký benefitný systém s rôznymi druhmi dodatočného voľna či možnosťou pracovať z domu pre zamestnancov na IT pozíciách. Okrem obľúbených firemných akcií organizujeme aj akcie pre rodiny s deťmi ako napríklad Deň detí či Mikulášsky večierok. Ale aj slobodní ítečkari bez záväzkov si z našich benefitov určite vyberú. Napríklad množstvo športových aktivít či masáže priamo na pracovisku,“ hovorí Ing. Katarína Veneny, personálna manažérka spoločnosti. Prehľad benefitov spoločnosti nájdete tu.

Na veku nezáleží

Scheidt & Bachmann Slovensko neustále rozširuje svoje softvérové tímy a hľadá nové posily. Ak chcete o jednotlivých tímoch vedieť viac, stačí si pozrieť stránku spoločnosti. Nájdete na nej ich pracovnú náplň, spoznáte potenciálnych kolegov aj nadriadených.

„Pri výbere vhodných kandidátov do našich IT tímov nepozeráme na vek, ale na odbornosť. Dvere majú u nás otvorené študenti, čerství absolventi bez praxe, ktorí chcú na sebe pracovať či odborníci s praxou. Dôležitá je tiež ochota pracovať v tíme. Riadime sa totiž heslom „Living team spirit“. Tímový duch je jednou z najdôležitejších hodnôt, ktorú naši zamestnanci oceňujú a vedenie podporuje rôznymi podujatiami či školeniami,“ hovorí p. Veneny.

Ak sa chcete stať súčasťou spoločnosti Scheidt & Bachmann Slovensko, pošlite svoj životopis na niektoré z voľných pracovných miest. Odpoveď od spoločnosti dostane každý záujemca o zamestnanie.

Zaujímavosti o spoločnosti Scheidt & Bachmann 

  • Spoločnosť Scheidt & Bachmann založili technický inžinier Carl Bachmann a obchodník Friedrich Scheidt v nemeckom meste Mönchengladbach už v roku 1872. Spoločnosť je tak o 14 rokov staršia ako Coca Cola (1886).
  • Firma je dodnes v rodinných rukách. Momentálne pod vedením Dr.-Ing. Norberta Millera, ktorý je zástupcom 5. generácie zakladateľov.
  • V roku 1896 si spoločnosť dala po prvýkrát patentovať svoj vynález – zariadenie na pohon závor. Dodnes má na konte už 1 050 patentov.
  • Pred 2. svetovou vojnou spoločnosť v Nemecku zamestnávala viac ako 1 000 zamestnancov. Po vojne sa ich vrátilo len 50. Neváhali ani chvíľu a pustili sa do obnovy. Vďaka ich úsiliu spoločnosť prežila.
  • Slovenská pobočka Scheidt & Bachmann vznikla v roku 1995 po stretnutí konateľa spoločnosti Gerta Millera (4. generácia zakladateľov) s vedením Žilinskej univerzity v Žiline.
  • Dnes je slovenská pobočka 2. najväčšou v rámci koncernu Scheidt & Bachmann hneď po materskej firme v Nemecku. Na Slovensku zamestnáva 700 zamestnancov.
  • Väčšinu produktov Scheidt & Bachmann využívajú zákazníci v západnej Európe, USA, Kanade, Ázii či Austrálii. Napr. v Írsku nájdete len automaty na cestovné lístky z dielne Scheidt & Bachmann.
  • Na Slovensku využíva parkovací systém Scheidt & Bachmann Žilinská univerzita, obchodné centrum Mirage v Žiline alebo letisko v Košiciach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Scheidt & Bachmann Slovensko