Mesto Žilina aj v tomto roku ocení výnimočné osobnosti, nominovať ich môže verejnosť


Foto: Mesto Žilina aj v tomto roku ocení výnimočné osobnosti, nominovať ich môže verejnosť

Mesto Žilina ocení aj v roku 2019 verejnými uznaniami výnimočné osobnosti, ktoré sa svojou snahou a tvrdou prácou dennodenne podieľajú na šírení dobrého mena Žiliny doma i v zahraničí. Návrhy na nominácie môže opäť posielať široká verejnosť.

Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto si za svoj prínos zaslúži uznanie, neváhajte a dajte nám o ňom vedieť! Oceniť verejným uznaním môže mesto Žilina jednotlivca či kolektív, ktorý sa svojou činnosťou postaral o šírenie dobrého mena mesta v oblasti športu, umenia, kultúry, vzdelávania či v sociálnej oblasti.

Nominačný list a Súhlas so spracovaním osobných údajov (PDF) posielam v prílohe, dostupný je aj na webovej stránke mesta (www.zilina.sk v sekcii Mesto/ Osobnosti mesta), prípadne Vám bude k dispozícii na Mestskom úrade v Žiline.

Podmienkou spracovania nominácie je Súhlas so spracovaním osobných údajov, ktorý je potrebné podpísať navrhovateľom aj nominovaným a priložiť ku každej nominácii.


Nominačný list a Súhlas so spracovaním osobných údajov môžete posielať do 30. septembra 2019: 

  • poštou na adresu – Mestský úrad v Žiline, Námestie obetí komunizmu 1, 011 13 Žilina
    (na obálku napíšte heslo „OSOBNOSTI“)
  • e-mailom na - osobnosti@zilina.sk

Ocenenie je prejav úcty mesta Žilina významnej osobnosti alebo kolektívu za zásluhy a prínos v oblasti kultúry, vzdelávania, športu, životného prostredia, vedy, techniky a v oblasti sociálnej, komunitnej  a spoločenskej. Druhy ocenenia, ktoré udeľuje mesto Žilina, definuje štatút mesta nasledovne: 

  • Čestné občianstvo mesta Žilina 
  • Cena mesta Žilina
  • Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina
  • Cena primátora mesta (o udelení tejto ceny rozhoduje primátor mesta)

Mestské zastupiteľstvo mesta Žilina môže pri významných udalostiach mesta, inštitúcií a organizácií s pôsobnosťou na jeho území rozhodnúť aj o udelení mimoriadnych ocenení mesta Žilina.

Viac informácií nájdete na http://www.zilina.sk/co-sa-urobilo/93/


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina