Budova starej banky na Legionárskej bola kompletne zrekonštruovaná


Foto: Budova starej banky na Legionárskej bola kompletne zrekonštruovaná
Galéria: 6 fotiek

Medzi ulicou Jozefa Miloslava Hurbana a Veľkou okružnou sa nachádza Legionárska ulica. Najkrajšou budovou na ulici je bývalá ČSOB postavená v roku 1912 v štýle neoklasicizmu. Bola postavená pre filiálku Rakúsko-uhorskej banky. Po roku 1918 patrila filiálke Národnej banky česko-slovenskej a neskoršie v budove sídlila Československá obchodná banka. Od 20. septembra do 6. októbra 1938 v banke pred agentmi Nemeckej ríše tajne ukrývali korunovačné klenoty českých kráľov.

V posledných rokoch bola budova banky uzavretá. Odkedy v nej ukončila prevádzku ČSOB zostala opustená. V roku 2014 v nej však opäť ožil ruch. Tentokrát pracovný. Budova od januára 2014 prešla kompletnou rekonštrukciou. Dostala nové okná aj fasádu a stavebné úpravy sa vykonávali aj v interiéri. V priestoroch banky bolo zbúraných niekoľko stien a vznikli tak nové, veľké miestnosti. Po roku od začatia prác sa v banke uskutočnili aj prvé podujatia, v ktorých sa pokračuje aj v súčasnosti.

Bývalá banka ČSOB dostala aj nový názov a to Banka Žilina.

Banka Žilina je inšpiratívny priestor pre startupy, podnikateľov, študentov, v ktorom má byť aj coworking, zasadačky a kancelárie. Výnimkou vraj nemajú byť ani podujatia, v ktorých bude Banka pokračovať...




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu