Semafor na Hviezdoslavovej ulici je pre poruchu kábla nefunkčný, s opravou sa už začalo


Foto: Semafor na Hviezdoslavovej ulici je pre poruchu kábla nefunkčný, s opravou sa už začalo Foto: Google Maps

Semafor na križovatke ulíc P. O. Hviezdoslava, Kálov, Kysucká a Sasinkova je už niekoľko týždňov nefunkčný. Počas mimoriadne situácie vyhlásenej na Rondli bol dočasne vypnutý, po jej skončení sa však do prevádzky znova nespustil. Vodiči tak začali upozorňovať na vplyv nefungujúcej svetelnej signalizácie na premávku.

V čase dopravnej špičky sa má pre vysoký počet prechádzajúcich áut komplikovať odbočovanie z niektorých smerov. Nastávajú tam aj rôzne kolízne situácie. Podľa vedenia mesta Žilina nie je možné signalizáciu spustiť, nakoľko na nej došlo k vzniku poruchy. 

„Na tejto križovatke je porucha na káblovom vedení. Dnes sa začína rozkopanie danej trasy s výmenou káblového vedenia a betonážou základov pre stožiare, ktoré je nutné vymeniť pre ich nevyhovujúci stav,“ potvrdila v stredu hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

Križovatka má v budúcnosti prejsť komplexnou rekonštrukciou v rámci projektu Železníc SR - modernizácia železničného uzla. O projekte, v ktorom sa počíta aj s prepojením ulice 1. mája s Ľavobrežnou, sme informovali ešte v roku 2017.


Frekventovaná križovatka pri viadukte by mohla byť v blízkej dobe opravená a opäť uvedená do prevádzky. Do projektu preferencie mestskej hromadnej dopravy síce nespadá, no vedenie mesta Žilina na nej zvažuje umiestnenie dopravnej kamery.

„Táto križovatka nespadala do projektu pre preferenciu, takže kamera tam zatiaľ nebude. Je však možné, že zvážime doplnenie kamery dodatočne,“ dodala hovorkyňa mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu