Policajti zadržali v utorok dvoch vodičov pod vplyvom alkoholu, ich vozidlá boli zaistené


Foto: Policajti zadržali v utorok dvoch vodičov pod vplyvom alkoholu, ich vozidlá boli zaistené Foto: KR PZ Žilina

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline dnes informovalo o nekompromisnom postupe v dvoch prípadoch na Orave. Policajti zastavili v utorok 25. júna popoludní na ceste prvej a druhej triedy dvoch vodičov vo veku 57 a 58 rokov, ktorí riadili motorové vozidlá pod vplyvom alkoholu.

U oboch boli vykonané pozitívne dychové skúšky s výsledkami 1,01 mg/l (2,10 promile) a 1,23 mg/l (2,56 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. V prvom prípade bola zaistená štvorkolka a v druhom vozidlo Škoda Felicia. Vo veci bude spracovaný návrh na prepadnutie oboch zaistených vozidiel.

Obom vodičom boli navyše zadržané vodičské preukazy a obmedzená osobná sloboda. V oboch prípadoch prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Polícia chráni slušných a zodpovedných vodičov, ktorí dodržiavajú pravidlá cestnej premávky. Naopak bude nekompromisná voči vodičom, ktorí svojou jazdou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky,“ uvádza sa v stanovisku KR PZ v Žiline.

Rovnaký postup zvolila polícia aj v prípade mladíka, ktorý jazdil na motorke pod vplyvom alkoholu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina