Najvyšší čas na kúpu last minute letnej dovolenky, zľavy sa blížia k 90 percentám


Foto: Najvyšší čas na kúpu last minute letnej dovolenky, zľavy sa blížia k 90 percentám

Vyplýva to z údajov prvej slovenskej cestovnej agentúry Travel.Sk, ktorá má pobočku aj v Žiline na Námestí Andreja Hlinku. Ak ešte nemáte zaistenú letnú dovolenku, nadchádzajúce dni v závere júna sú tým najideálnejším časom vďaka atraktívnym zľavám.

„Last minute ceny dosahujú v posledných júnových dňoch svoj vrchol, niektoré zľavy sa blížia k deväťdesiatim percentám. Začiatkom júla postupne last minute ponúk ubúda, najmenej je ich na prelome júla a augusta. Vtedy na dovolenku nastupuje najviac rodín,“ potvrdil Anton Michalica z Travel.Sk. 

Ako sa pripraviť na kúpu last minute?

Nakupovanie pobytov na poslednú chvíľu môže byť pre vás výhodné, základnou chybou pri nákupe je však nepripravenosť. Na last minute ponuky totiž nečakáte len Vy, ale aj desiatky až stovky iných záujemcov, pričom v hre môže byť často len jedna alebo dve izby.

Tu rozhoduje flexibilita, keďže na last minute ponuky sú krátke rezervácie, často v trvaní len pol hodiny. Za tento čas musíte stihnúť uhradiť platbu a podpísať zmluvu – či už prostredníctvom internetu alebo priamo na prevádzke. A práve pri tomto naplno využijete služby Travel.Sk

Ponuky cestovných kancelárií môžete vďaka travelnews sledovať v reálnom čase, stačí si nastaviť notifikácie v prehliadači, vďaka čomu vám už nemusí ujsť žiadny výhodný pobyt. Ponuky zo širokého portfólia domácich aj zahraničných kancelárií budete mať medzi prvými. 

Rýchlosť pri rezervácii a platbe býva rozhodujúca, dajte si pozor na správnosť údajov 

A keď sa už pre zájazd rozhodnete, máte možnosť uhradiť ho takmer okamžite platobnou kartou, hotovostne na pobočke v centre Žiliny na Hlinkovom námestí alebo prevodom na účet. Pre zrýchlenie posledného menovaného procesu má Travel.Sk k dispozícii účty v siedmich bankách.

Pri výbere last minute dovolenky si dávajte pozor ešte na niekoľko vecí. Ak si kupujete zájazd do Turecka, Egypta, alebo na severný Cyprus, musíte mať pas – ten musí byť platný 6 mesiacov po návrate z dovolenky, pričom túto skutočnosť si príslušné autority naozaj aj overujú. 

„V prípade letov do štátov Európskej únie musíte mať platný občiansky preukaz a vaše deti, ak ešte nemajú vystavený občiansky preukaz, musia mať tiež cestovný pas – rovnako platný 6 mesiacov po návrate z dovolenky. Nezabudnite skontrolovať aj správnosť a úplnosť vašich údajov, mena, priezviska – v pase môže byť Zuzana, na zmluvu si, napríklad, omylom uvediete Zuzka,“ radí Anton Michalica z Travel.Sk. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Travel.Sk