AKTUÁLNE: Novým riaditeľom Mestského divadla v Žiline je Michal Vidan


Foto: AKTUÁLNE: Novým riaditeľom Mestského divadla v Žiline je Michal Vidan Foto: YouTube - Mesto Žilina

Riaditeľom príspevkovej organizácie Mestské divadlo Žilina sa stane Michal Vidan, rozhodli o tom dnes na rokovaní poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline. Nový riaditeľ má 40 rokov a pochádza z Púchova. V kultúre podľa vlastných slov pôsobí od roku 2012, 4 roky pôsobil ako šéf prevádzky nášho mestského divadla. 

„Momentálne som riešil dva projekty ako programový riaditeľ v Trenčianskych Tepliciach TN - festival komornej a vážnej hudby Hudobné leto a podujatie Divadelná jeseň. Mám vyštudovaný divadelný manažment v bakalárskom stupni a momentálne študujem marketingovú komunikáciu v Trnave, kde píšem diplomovú prácu a pripravujem sa na štátnice,“ doplnil poslancom Vidan.

V stratégii rozvoja divadla sa chce zamerať na zlepšenie pracovného prostredia, marketingové aktivity a komunikáciu či zmenu organizačnej štruktúry. Pre divadlo plánuje vypracovať finančný plán, rozdelený na mesiace a po položkách, aby vedeli sledovať náklady a výnosy. 

Riaditeľ chce zvýšiť angažovanosť v podpore komunít, či už ide o deti, divadelné tábory alebo o mladých ľudí. Nového riaditeľa Mestského divadla v Žiline odobrili prítomní poslanci jednohlasne počtom 27 hlasov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu