Viaceré detské ihriská v Žiline sú uzatvorené, presný termín obnovy mesto zatiaľ nevie určiť


Foto: Viaceré detské ihriská v Žiline sú uzatvorené, presný termín obnovy mesto zatiaľ nevie určiť
Galéria: 6 fotiek
Foto: Ihrisko na Nitrianskej ulici je pre nevyhovujúci stav mimo prevádzky

Čitatelia nás pravidelne upozorňujú na uzatvorené detské ihriská v Žiline, ktoré uzatvorilo mesto z dôvodu nevyhovujúceho technického stavu. V apríli sme informovali, že realizácia obnovy bude závisieť aj od výsledku aprílového zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline. 

Práve na ňom poslanci schválili vyčlenenie sumy 53-tisíc eur z prostriedkov rezervného fondu na vybudovanie dopadových plôch, bez ktorých nie je možné ihriská opäť otvoriť. Financie majú slúžiť na obnovu štyroch ihrísk - po jednom na Hájiku a Solinkách a dve na Vlčincoch.

„Ide o vybudovanie dopadových plôch k prvkov detských ihrísk, ktoré mesto prevzalo po nadácii Spoločne pre región, a to na ul. J. Hronca, Limbovej ul., Záborského ul. a Nitrianskej ul. Tieto ihriská sú momentálne zatvorené a bez vybudovania dopadových plôch sa nemôžu otvoriť pre verejnosť,“ uvádza komentár k rozpočtovej zmene. 


Zdroj: zilina.sk

Aj napriek schváleniu potrebných peňazí nie je nateraz jasné, kedy dôjde k obnove. Pri podnete k uzavretému ihrisku na Nitrianskej ulici na portáli Odkaz pre starostu to uviedla Martina Žureková z tlačového odboru. Mesto sa podľa odpovede z 17. júna 2019 pokúsi zabezpečiť ihriská čo najskôr: 

„Vzhľadom na potrebu zabezpečiť všetky potrebné úkony pri rekonštrukcii ihrísk (museli sme uzavrieť 4 väčšie detské ihriská naraz kvôli nevyhovujúcemu stavu) v súčasnosti nevieme presne určiť termín obnovy. Boli schválené finančné prostriedky na doplnenie nových prvkov, predtým je však nutné odstrániť tie pôvodné. Uvedomujeme si potrebu detského ihriska a urobíme všetko preto, aby bolo čo najskôr k dispozícii deťom“ 

Zdroj: odkazprestarostu.sk




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu