S provizórnou opravou Nemocničnej ulice sú vodiči nespokojní, diery nahradili hrbole a štrk


Foto: S provizórnou opravou Nemocničnej ulice sú vodiči nespokojní, diery nahradili hrbole a štrk

Od pondelka 17. júna 2019 prebieha v Žiline ďalšia séria opráv vozoviek na hlavných ťahoch. Pracovníci sa opäť vrátili na Mostnú ulicu, kde dokončujú výmenu asfaltového krytu aj v pravom jazdnom pruhu. Pôvodné práce boli v máji prerušené z dôvodu vzniku mimoriadnej situácii na Rondli. 

Ďalšie opravy sú realizované na Nemocničnej ulici, v úseku od križovatky na Košickej po zjazd pri športovej hale. Tu zvolil správca cesty opravu výtlkov tryskovou metódou, pri ktorej je do dier pod tlakom nanášaná asfaltová emulzia a suché kamenivo. Pozostatky opráv v podobe drobného štrku musia následne autá postupne vyjazdiť.

S týmto postupom je však nespokojná väčšina prechádzajúcich vodičov. Po novom na ceste namiesto dier vznikli hrbole. Prejazd vyššou rýchlosťou je nielen nekomfortný, ale údajne na autách spôsobuje aj drobné poškodenie laku.

Mnohí preto označili opravu len za provizórnu a naďalej dúfajú, že sa frekventovaný hlavný ťah, ktorým denne prechádzajú tisíce vozidiel, konečne dočká kompletnej výmeny asfaltového krytu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu