Víťazom 11. ročníka Školskej športovej ligy v Žiline sa stali žiaci Základnej školy Martinská


Foto: Víťazom 11. ročníka Školskej športovej ligy v Žiline sa stali žiaci Základnej školy Martinská Foto: Mesto Žilina

Viac ako 1 100 detí z 13 základných škôl zo Žiliny a okolia bojovalo od októbra do júna o titul víťaza 11. ročníka Školskej športovej ligy. Víťazstvo si napokon odniesli žiaci Základnej školy (ZŠ) Martinská a získali výhru v podobe výletu do Bešeňovej.

Žiaci počas deviatich mesiacov súťažili v 6 športoch. Svoje sily si zmerali vo futsale,  florbale, vybíjanej, v plávaní, atletike a v lyžovaní. Ligy sa zúčastnili deti všetkých vekových kategórií od 1. ročníka až po 9. ročník. Hralo sa celoročne minimálne raz do týždňa, v poobedných hodinách.

Otvorenie aktuálneho ročníka Školskej športovej ligy odštartovalo vlani v októbri atletickým kolom s názvom Beh pre najmenších v Parku SNP, ktoré bolo súčasťou Primátorského dňa. Vo februári sa už tradične konali Lyžiarske preteky o pohár primátora mesta Žilina v Športcentre Oščadnica.

Vyhodnotenie ligy sa uskutočnilo v pondelok 17. júna 2019 v priestoroch Mestského úradu v Žiline. Vyhodnocovali sa najlepší jednotlivci a najlepšie družstvá v jednotlivých kategóriách. Hlavnou výhrou a veľkou motiváciou pre deti bol výlet do Bešeňovej. Víťazom sa napokon stala ZŠ Martinská, ktorá vyhrala s náskokom 456 bodov pred druhou ZŠ Karpatská.


Tretie miesto obsadila ZŠ V. Javorku. Z výletu sa okrem celkového víťaza tešia aj najúspešnejšie tímy jednotlivých športových disciplín. Víťazom a víťazkám odovzdal medaily a poháre žilinský viceprimátor Vladimír Randa.

Zdroj: Mesto Žilina

„Viac ako 1 100 zapojených žiakov do Školskej športovej ligy je dôkazom, že záujem detí o šport v Žiline narastá. S radosťou podporujeme všetky aktivity, vďaka ktorým trávia mladí ľudia svoj voľný čas aktívnym spôsobom. Poďakovanie patrí nielen deťom, ktoré svoj poobedný voľný čas venovali športovaniu, ale aj pedagógom, ktorí sa žiakom venovali nad rámec svojho pracovného času. Víťazom, ale aj všetkým zúčastneným srdečne blahoželám,“ uviedol viceprimátor. 

Školská športová liga prebiehala v športových halách pri ZŠ V. Javorku a pri ZŠ Lichardova, v Mestskej krytej plavárni, v Parku SNP a v Športcentre Oščadnica. Kompletné výsledky ligy sú dostupné na webovej stránke: www.sport.zilina.sk. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina