VEĽKÝ PREHĽAD: Kúpaliská v Žiline a okolí otvorené v lete 2019


Foto: VEĽKÝ PREHĽAD: Kúpaliská v Žiline a okolí otvorené v lete 2019

Aktuálny prehľad kúpalísk v meste Žilina a blízkom okolí so základnými informáciami a cenou lístka. V zozname sa nachádza celkom 6 kúpalísk v rôznych vzdialenostiach od Žiliny. Veríme, že si medzi nimi nájdete svojho favorita a počas leta si v ňom prídete na svoje.

Letné bazény Mestská krytá plaváreň Žilina

Žilinčanom známe a najbližšie je práve kúpalisko na mestskej plavárni. Letné bazény MKP Žilina vám v rámci svojho vonkajšieho areálu ponúkajú 2 bazény (dĺžka 50 m), detský bazén a stánky s občerstvením. Nechýba ani volejbalové a detské ihrisko, solárium, minigolf, reštaurácia a tobogan. Teplota vody sa pohybuje od 24 °C do 26 °C.

Stav: otvorené od 15.6.2019

Termálne kúpalisko Stráňavy

Druhým v poradí je termálne kúpalisko v obci Stráňavy. Stráňavy sa nachádzajú 10 km od Žiliny v smere na Martin. Kúpalisko sa rozprestiera na rozlohe 1,88 ha. Ponúka vám relax v dvoch bazénoch. Pre plavcov je k dispozícii veľký plavecký bazén (50 x 23,5m). Deti sa výborne zabavia v detskom bazéne s rozmermi 12 x 8 m a hĺbkou 40 cm. Voda na prítoku do obidvoch bazénov má 24 °C, počas letných dní dosahuje teplotu do 26 °C.

Stav: otvorené od 29.06.2019

Termálne kúpalisko Laura

Kúpalisko Laura sa nachádza v Rajeckých Tepliciach, priamo pod vyhliadkovými vrchom Skalky. Nájdete tu 2 bazény s teplotou vody okolo 26°C. Jeden z bazénov je detský. V areáli sa nachádza minigolf, plážový volejbal, občerstvenie ponúka reštaurácia a bufety s rýchlym občerstvením. Záchytné parkovisko sa nachádza niekoľko metrov od kúpaliska.


Stav: otvorené od 16.06.2019

Termálne kúpalisko Veronika

Asi najväčším komplexom je termálne kúpalisko Veronika v Rajci. Ponúka 8 bazénov pre všetky kategórie, pričom ten najväčší má 50x21 metrov a je hlboký 1,8 metra. Teplota vody je približne 26 °C. Kúpalisko má platené parkovisko a odstavné plochy pre zhruba 1000 osobných vozidiel. Nájdete tam aj dve reštaurácie, kaviareň, bar a šesť bufetov. Športy: plážový volejbal, minigolf, stolný tenis, basketbal atrakcie pre deti - tobogan, šmýkačky, preliezky, pieskovisko.

Stav: otvorené od 14.06.2019

  • vzdialenosť od Žiliny: 21 km
  • cena lístka: celodenný - 8,00 € / po 15:00 hod. - 6,00 €
  • web: www.veronika-rajec.sk

Kúpalisko Bytča

Menšie kúpalisko bez termálnej vody. Teplota vody okolo 23 až 25 stupňov. Ponúka návštevníkom 1 netermálny bazén za priaznivú cenu. Kúpalisko má výborné umiestnenie v tichej časti Bytče. Otvorené je počas leta, ak je priaznivé počasie.

Stav: termín otvorenia zatiaľ neznámy

Kúpalisko Višňové

Vymyká sa bežným štandardom kúpaliska, pretože areál je sprístupnený v letných mesiacoch (júl a august) denne, v prípade pekného počasia v čase od 9:00 do 21:30 hod. Využívanie areálu, ktorý spravuje obec, je bezplatné. Kúpalisko nemá plavčíka, ani zdravotnú službu a jeho využívanie je preto na vlastnú zodpovednosť.

Stav: otvorenie cez letné prázdniny



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu