Športové podujatie pre celú rodinu: Rotary Night Run & Inline na Vodnom diele Žilina už zajtra


Foto: Športové podujatie pre celú rodinu: Rotary Night Run & Inline na Vodnom diele Žilina už zajtra

V piatok 26. júla 2019 sa na Vodnom diele Žilina uskutoční zaujímavé športové podujatie s názvom Night Run & Inline. Ide o bežecké a korčuliarske podujatie, ktoré je určené nielen pre výkonnostných bežcov, ale aj pre rekreačných športovcov a deti.

Akcia každoročne priláka množstvo žilinských ale aj „cezpoľných“ vyznávačov aktívneho spôsobu života. Nenechajte si ujsť jedinečný prázdninový Night Run & Inline určený pre celú rodinu.

  • Registrácia od 15:00
  • 17:15 - Inline (21 km) a Detský Inline (7 km)
  • 18:30 - Detský Beh (300 m, 700 m, 1 400 m)
  • 19:30 - Večerný Beh (8.2 km)

Prinášame vám podrobné informácie o podujatí.

Prezentácia

Vyzdvihnúť štartové čísla bude možné už od 15.00h v River Clube (po príjazde na Vodné dielo Žilina, budova po pravej strane). Za štartovné 5€ dostanete vratný čip (umiestnenie na členok), štartové číslo (umiestnenie - bežci na prednej časti trupu, inlinisti na ľavé stehno) a v cieli nápoj (minerálna voda Rajec alebo nealko Birell).
Ak sa niekto nestihol zaregistrovať online, bude možné aj počas prezentácie. 

Prezentácia bude prebiehať v River Clube v deň pretekov, v nasledujúcich časoch:

  • od 15.00 do 17.00 Inline
  • od 15.00 do 18.00 Kids Run
  • od 15.00 do 19.00 Night Run

Pri prezentácií si môžete za 1€ zakúpiť aj tombolu, kde hlavnou cenou je dres trojnásobného majstra sveta Petra Sagana. Výťažok pôjde na športové podujatie Detská Tour Petra Sagana. 

Parkovanie

Autá môžete parkovať na priľahlých parkoviskách (vľavo na trávnatom parkovisku oproti River Clubu, za River Clubom, alebo pri eXtreme parku. Parkovať môžete aj pri Skateparku, kde však budú prebiehať preteky a tak výjazd z parkoviska bude možný až po dobehnutí Night Run (po 21.00 a v čase 19.00-19.15). Parkovanie nebude regulované, prosíme buďte ohľaduplný a parkujte autá čo najbližšie k sebe. Ak ste z okolia, príďte bez auta, budete mať fajn rozcvičku.

Kids Run štartuje na pravej strane Váhu o 18.30h. Sú pripravené 3 chlapčenské a 3 dievčenské kategórie, podľa ročníkov (1400m, 700m a 300m). 


Night Run štartuje o 19.30h na opačnej strane Váhu (na cestičke medzi parkoviskom a rybníkom). Cieľ Night Run aj Kids Run je na rovnakom mieste, priamo na hlavnej ceste pri Vodnom diele, rovnako ako aj inlinisti (cesta bude uzavretá). Night Run je v dĺžke 8.2km, beží sa po spevnenom chodníku, cyklotrase a aj asfalte. Prevýšenie na trati je minimálne. Trať bude značená viditeľným krikľavo zeleným sprejom (na orientáciu je jednoduchá) a pred prvým bežcom pôjde predjazdec - cyklista. Po prebehnutí krosovej časti behu (cca 4km) prebehnete mostom cez Váh a následne zbehnete za mostom opäť k Váhu a stále bežíte po asfaltovom chodníku. Asfaltový chodník končí krátkym prudkým zbehom a odbočením vpravo a pokračujete po spevnenej ceste cca 1km do cieľa, ktorý je na hlavnej ceste pod štartovým oblúkom Interšport. 

Night Run (8.2km) je súčasťou aj Žilinskej bežeckej ligy 2019.

Inline

Inline štartuje o 17.15h priamo na hlavnej ceste pod štartovým oblúkom Interšport. Štartovať sa bude s hromadným štartom, štart detí bude 3 minúty za dospelými. Dĺžka trate je 21km (ide sa po ceste na začiatok obce Mojš a späť 3x). Deti pôjdu okruh 1x (7km). Súťažiť sa bude na uzavretej ceste, bez dopravnej premávky.
Pred obcou Mojš je obrátka (pozor na betónové kocky), kde bude občerstvovačka a traťový komisár. 

Propozície a štartovú listinu nájdete na stránke www.janrun.sk 

Vyhodnotenie

Výsledky budú dostupné priebežne na www.sportsofttiming.sk a v priestore River Clubu.
Vyhodnotenie inlinistov a detí bude prebiehať v River Clube o 19.00h.
Vyhodnotenie bežcov rovnako v River Clube cca o 21.00h.

Vyhodnocujeme: 

  • Night Run - 6 kategórií (prví 3 v každej kategórii)
  • Kids Run - 6 kategórií (prví 3 v absolútnom poradí)
  • Inline (21km) - 6 kategórií (prví 3 v každej kategórii, W50 prvá v kategórii)
  • Inline (7km) - 2 kategórie (prví 3 v absolútnom poradí)

Ak sa Vám nepodarí vyhrať v behu, alebo inline, šťastie môžete skúsiť v tombole, kde je hlavnou cenou dres trojnásobného majstra sveta Petra Sagana. Tombolu za 1€ si môžete zakúpiť pri prezentácií.

Miesto: Vodné dielo Žilina
Dátum: 26.07.2019 - 15:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu