Zvlnenú cestu v mestskej časti Rosinky po približne ôsmich rokoch opravia


Foto: Zvlnenú cestu v mestskej časti Rosinky po približne ôsmich rokoch opravia
Galéria: 5 fotiek

Poškodenú vozovku na ceste III. triedy v mestskej časti Žilina - Rosinky poznajú nielen obyvatelia jazdiaci autom ale aj verejnou dopravou. V zákrute pri detskom ihrisku sa nachádza úsek dlhý približne dva metre, na ktorom je asfaltový povrch doslova zvlnený. 

Na problém upozorňovali ľudia ešte pred približne ôsmimi rokmi, odvtedy sa stále nevyriešil. Niektorí vodiči začali v tejto časti jazdiť cez protismerný pruh, aby sa miestu vyhli. Ľahko však môže dôjsť ku kolíznej situácií, ak spoza zákruty vyletí rýchlo idúce auto. 

Pred mesiacom sa objavil podnet aj na stránke Odkazprestarostu.sk, kde sa však k nemu správca cesty nevyjadril a jeho stav je “neriešený”. Keď sme oslovili Žilinský samosprávny kraj, hovorkyňa nám potvrdila, že cestu predsa len opravia. V mieste už vykonali aj obhliadku a na cestu umiestnili dopravnú značku. Tá však bola každý deň prevrátená na kraji v tráve a po pár dňoch úplne zmizla.

„Správa ciest ŽSK spravila obhliadku cesty na úseku Žilina - Trnové, pri ktorej sa zistilo, že ide o pokles vozovky s rozmerom 2x2m. Miesto bolo dočasne označené dopravnou značkou, ktorá upozorňuje na nerovnosť vozovky,“ uviedla Martina Remencová , hovorkyňa kancelária predsedníčky ŽSK.


Ako sa uvádza vo zverejnenom podnete, vlnovka v zákrute môže byť nebezpečná. „Pri rýchlosti 50 km/h táto vlnovka vyhadzuje auto z cesty,“ opisuje oznamovateľ. V uplynulom týždni zrealizovala Správa ciest ŽSK opravu poškodenej cesty o pár metrov ďalej smerom do Trnového, túto časť pracovníci vynechali.

„Je v našom záujme opraviť poškodenú vozovku v čo najkratšom čase. Po opravenej vozovke by vodiči mohli jazdiť v druhej polovici mesiaca jún. Ak sa však vytvorí priestor a podmienky budú priaznivé, začne sa s opravou už budúci týždeň,“ spresnila hovorkyňa.

Opravu by však na tejto frekventovanej ceste potrebovali aj krajnice a v niektorých miestach celý jazdný pruh. Problematické býva tiež odvodnenie, najmä keď sa odvodňovacie žľaby upchajú a voda zostáva stáť na ceste.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu