Na Majstrovstvách SR v atletike vo viacbojoch mala zastúpenie aj Žilina vďaka Veronike Kuricovej


Foto: Na Majstrovstvách SR v atletike vo viacbojoch mala zastúpenie aj Žilina vďaka Veronike Kuricovej Foto: Veronika Kuricová pred štartom behu cez prekážky. Zdroj: AO Žilina

Koncom mája sa v Trnave uskutočnili majstrovstvá SR v atletike vo viacbojoch, pričom svoje pretekárske zastúpenie na ňom mal aj Atletický oddiel Žilina. V kategórii dorastenky sa po prvýkrát predstavila Veronika Kuricová. Viacboj pozostáva zo siedmich disciplín rozdelených do dvoch dní.

Po prvom dni, kde Veronika absolvovala 100m beh cez prekážky a zabehla osobný rekord, skok do výšky, vrh guľou a beh na 200m to vyzeralo veľmi nádejne, štvrté miesto dávalo možnosti na medailový zisk. V druhom dni začínali pretekárky disciplínou diaľka, ktorá zástupkyni zo Žiliny príliš nevyšla, keďže za osobným rekordom zaostala o 23 centimetrov.

Nasledoval hod oštepom a beh na 800m, po zrátaní bodov z oboch dní nakoniec Veronika skončila na peknom siedmom mieste v kvalitnej pätnásťčlennej konkurencii z celého Slovenska. Veronike gratulujeme a veríme, že pri ďalších pretekoch to už bude o pár miest vyššie.         


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Atletický oddiel Žilina