V Tepličke nad Váhom zasadlo Detské obecné zastupiteľstvo, žiaci predkladali návrhy i pripomienky


Foto: V Tepličke nad Váhom zasadlo Detské obecné zastupiteľstvo, žiaci predkladali návrhy i pripomienky Foto: Facebook Teplička nad Váhom

V utorok 4. júna 2019 zasadlo na Obecnom úrade v Tepličke nad Váhom detské obecné zastupiteľstvo. Zúčastnilo sa ho desať žiakov druhého stupňa ZŠ s MŠ a desať žiakov zo Základnej školy Žofie Bosniakovej. Zasadnutie otvoril starosta obce Ing. Viliam Mrázik, ktorý privítal žiakov aj ich učiteľov.

Starosta oboznámil žiakov s programom a rokovacím poriadkom obecného zastupiteľstva, následne prebehla voľba detskej návrhovej komisie, overovateľov zápisnice i určenia zapisovateľky. Vo svojom príhovore vyjadril starosta spokojnosť s prejaveným záujmom zo strany žiakov o riešenie vecí verejných.

„Spomenul nedávne významné výročie obce - 750 rokov od jej založenia, vyzdvihol osobnosť Žofie Bosniakovej v súvislosti so 410. výročím jej narodenia a odkaz pre súčasnú generáciu. Vyzval žiakov na zvýšenie starostlivosti o svoje prostredie, na čistotu okolia, aby upozorňovali svojich kamarátov ak vidia, že niekto znečisťuje verejné priestranstvo odpadkami. Veľmi ho potešila účasť rodičov i niektorých žiakov na spoločnej brigáde školského areálu. Navrhol žiakom častejšie návštevy seniorov v Domove pokoja Žofie Bosniakovej. Informoval o čerpaní fondov EÚ a dotácií z predchádzajúceho programového obdobia, aj o prebiehajúcich investičných projektoch,“ informuje obec Teplička nad Váhom na svojom webe.


Žiakov zaujímala aj otázka financovania obce a získavania zdrojov

V bode „Návrhy a pripomienky detských poslancov“ predkladali žiaci návrhy a pripomienky na budovanie outdoorových ihrísk, budovanie ciest, infraštrukúry, úpravu námestia, osadenie knihobúdky, opravu hojdačiek, výsadbu zelene v školskom areáli, či výsadbu stromov pri železnici. Deti upozornili aj na odpadky, ktoré často končia za plotmi záhrad.

„Zaznela požiadavka na rozšírenie tanečnej školy Ferka Špániho, či rekonštrukciu sociálneho zázemia vrátane spŕch v objekte Telocvičňa. Zarezonovala požiadavka na inštaláciu solárnych panelov a ich umiestnenie na autobusových zastávkach. Záujem žiakov bol o budovanie cyklochodníkov a nových cyklotrás v rámci územia obce a jej blízkeho okolia,“ informuje ďalej obec.

Zúčastnení pedagógovia v závere zasadnutia poďakovali za pozvanie na detské obecné zastupiteľstvo a vyzdvihli nielen prínos takéhoto stretnutia, ale aj celkovú súdržnosť ľudí a príjemnú atmosféru v obci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teplickanadvahom.sk