AKTUÁLNE: Poslanci schválili podmienky, za ktorých bude klub MsHK Žilina ponúknutý do súťaže


Foto: AKTUÁLNE: Poslanci schválili podmienky, za ktorých bude klub MsHK Žilina ponúknutý do súťaže

Na dnešnom rokovaní počas mimoriadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline dnes poslanci jednohlasne schválili návrh, ktorý upravuje podmienky, za ktorých bude klub MsHK Žilina vo vlastníctve mesta ponúknutý do súťaže formou priameho predaja. Najvýraznejšou zmenou oproti pôvodne predloženému návrhu je zmena minimálnej sumy, za ktorú je mesto Žilina ochotné klub odpredať. 

Kým v pôvodnom návrhu bola minimálna suma symbolická na úrovni jedného eura, keďže znalecký posudok ocenil klub na nulovú sumu, poslanci nakoniec schválili odpredaj za minimálnu sumu v menovitej hodnote súčtu desiatich akcií. Mesto Žilina tak získa za klub, v prípade úspešného odpredaja, minimálne 25-tisíc eur. Poslanci si odobrili aj právo prejednať výsledky súťaže a návrh zmluvy na prenájom štadiónu.

Dnes poslanci schválili len podmienky, za ktorých bude klub ponúknutý. Výsledky súťaže a prípadný odpredaj búdu schvaľovať opäť na zasadnutí. Nový majiteľ sa zaviaže, že v prípade extraligovej účasti zaistí minimálne 600-tisíc eur na každú jednu jednotlivú sezónu až do 31.12.2022. Ak bude klub pokračovať v prvej lige, nutná suma na príjmovej strane predstavuje polovicu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu