Majiteľ pozemkov na letisku vo Višňovom odmietol povoliť tuning zraz, našiel si tam vulgárne nápisy


Foto: Majiteľ pozemkov na letisku vo Višňovom odmietol povoliť tuning zraz, našiel si tam vulgárne nápisy

Jeden z vlastníkov pozemkov na letisku vo Višňovom, ktorý tu vlastní približne 6-tisíc metrov štvorcových, zaznamenal krátko po tom, ako odmietol povoliť užívanie pozemku pre zraz nadšencov tuningu, nasprejované vulgárne nápisy a poškodenie tabule na vstupnej bráne.

Organizátori napokon zraz presunuli na parkovisko pri jednom z obchodných domov pri Žiline, pričom uviedli, že im nebol povolený práve pre zamietavý postoj tohto vlastníka. 

„Vďaka jednému majiteľovi pozemku, cez ktorý sa prechádza nie je možné zraz riešiť legálnou cestou aj cez všetky pokusy a zistenia. Ospravedlňujeme sa všetkým čo nás podporujete ale žiadny zraz na letisku nie je možné kvôli jednej osobe vybaviť,“ uviedli na sociálnej sieti na stránke Letisko Žilina.

Akcie neboli oficiálne ohlásené, chýbal zdravotný dohľad

Spolumajiteľ Matej Ohrádka vysvetľuje, že dôvod jeho zamietavého postoja leží v prístupe organizátorov. Časť jeho pozemkov využívali na prejazd počas prvého realizovaného zrazu, pričom podľa vlastníka neboli akcie oficiálne nahlásené.

„O tom že je naplánovaný 1. zraz, ktorý sa konal v apríli, sme sa dozvedeli z Facebooku. Ja osobne som kontaktoval organizátorov, nie oni nás. Rovnako som preveril obecné úrady vo Višňovom aj Rosine, o ničom tiež neboli informovaní. Prebehlo stretnutie s jedným z organizátorov, kde sme sa dohodli že, NIE sme proti podobným akciám, ale musí byť všetko oficiálne,“ uvádza Matej Ohrádka. 


Podľa jeho slov mali organizátori presunúť akciu na iný termín, nakoniec sa však konal v pôvodnom: „Políciu sme nekontaktovali. My sme požadovali, aby organizátori zabezpečili zdravotný dohľad, oboznámili obce, družstvo, políciu, toalety, odpad. Na letisku prebieha výcvik viacerých autoškôl, trávnatú časť kde autá na akcií parkujú družstvo skáša. O tom, že je naplánovaný druhý zraz, sme rovnako dozvedeli z Facebooku, nie od organizátorov. Čiže sme problém riešili cez políciu, ktorá zabezpečila aby sa nekonal zraz na letisku,“ vysvetlil dôvody, pre ktoré odmietol povoliť konanie druhého zrazu. 

Na pozemku mu pribudli nasprejované vulgarizmy, niekto prestriekal aj tabuľu na bráne

V rovnakom čase mu niekto prestriekal cestu vulgárnymi nápismi a zamaľoval tabuľu na vstupnej bráne. Neznáme osoby sa v nápisoch vyjadrujú aj k majiteľovej spoločnosti, ktorá miesto využíva na výcvik žiakov autoškoly:

„Problém je v tom, že organizátori na svojej stránke až podnecujú nenávisť voči nám a kazia nám dobrú povesť firmy. Pritom oni sami nedodržujú dohody, a fakt že s takouto akciou nesúhlasíme je spôsobený spôsobom ich komunikácie a neserióznosťou, nie samotnou povahou akcie,“ dodal Matej Ohrádka.

Cieľom tuningových zrazov býva stretnutie medzi nadšencami úprav automobilov, majitelia áut sa stretávajú, aby si vymenili skúsenosti, porozprávali zážitky a predviedli autá. Časť organizátorov podobných akcií na Slovensku sa snaží bojovať aj voči negatívnemu vnímaniu tohto hobby, napriek tomu sa vyskytnú prípady porušovania predpisov či vandalizmu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu