Vnútroblok na Hlinách I. zrevitalizujú, mesto získalo s pomocou eurofondov takmer 210-tisíc eur


Foto: Vnútroblok na Hlinách I. zrevitalizujú, mesto získalo s pomocou eurofondov takmer 210-tisíc eur
Galéria: 7 fotiek

Mesto Žilina a Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR podpísali v polovici mája zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na revitalizáciu verejného priestoru vo vnútrobloku Hliny I. v Žiline. S výraznou podporou eurofondov tak získa mesto 209 999,92 eur na opravy časti sídliska.

Revitalizácia bude realizovaná v rámci prioritnej osi Zlepšenie kvality života v regiónoch s dôrazom na životné prostredie, jej cieľom je „zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach prostredníctvom budovania prvkov zelenej infraštruktúry a adaptáciou urbanizovaného prostredia na zmenu klímy ako aj zavádzaním systémových prvkov znižovania znečistenia ovzdušia a hluku“.

Zo zverejnenej zmluvy vyplýva, že plánovaný začiatok realizácie obnovy by mal byť počas júna, práce by mohli trvať v prípade, že nedôjde k zdržaniu, sedem mesiacov. Mesto Žilina plánuje podobne ako v prípade Soliniek zrealizovať stretnutie s občanmi, kde im zároveň predstaví vizualizácie.

Plánovaný harmonogram. Zdroj: zilina.sk

„Stretnutie s občanmi k revitalizácii vnútroblokov Hliny I sa uskutoční vo štvrtok 20. júna 2019 o 16.00 hod. na Mestskom úrade v Žiline (veľká zasadacia miestnosť). Na tomto stretnutí sa občanom nášho mesta predstaví i vizualizácia tohto projektu,“ potvrdila hovorkyňa mesta Barbora Zigová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu