Minister Érsek: Apelujem na ľudí, aby presedali na mestskú dopravu, pretože to pomôže priechodnosti


Foto: Minister Érsek: Apelujem na ľudí, aby presedali na mestskú dopravu, pretože to pomôže priechodnosti
Galéria: 19 fotiek

Na dnešnom tlačovom brífingu to uviedol minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek, ktorý pogratuloval Žiline k zmodernizovanému vozovému parku. Zároveň doplnil, že mesto a mestský podnik dostane peniaze aj na ďalšie projekty:

„Dohodli sme sa s pánom primátorom, že na dva projekty poskytneme finančné prostriedky na prípravu projektov. Toto stíhame a na to financie máme,“ potvrdil Arpád Érsek s tým, že ministerstvo prerozdeľuje peniaze aj medzi ostatné mestá.

„Chcem vyzdvihnúť spoluprácu s ministerstvom dopravy, aj dnešný deň je výsledkom dobrej spolupráce, cítime záujem riešiť problémy mesta. Chcem poďakovať aj Dopravnému podniku mesta Žiliny - bez neho by sme neboli tak pripravení a nemali také výsledky ako máme,“ doplnil primátor Peter Fiabáne. Dodal, že v júni bude spustená preferencia mestskej hromadnej dopravy.

Riaditeľ DPMŽ prehlásil, že po dnešnom dni má Žilina všetky trolejbusy moderné a staré vozidlá už postupne prestávajú byť nasadzované do prevádzky: „Môžeme povedať, že máme jeden z najmodernejších vozidlových parkov v rámci regiónu strednej Európy,“ uzavrel Ján Barienčík.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu