Za usmrtením 16-ročného chlapca v byte na okraji sídliska Vlčince nemusí byť tretia osoba


Foto: Za usmrtením 16-ročného chlapca v byte na okraji sídliska Vlčince nemusí byť tretia osoba

Vo štvrtok 16. mája došlo v jednom z bytov na okraji sídliska Vlčince k tragickej udalosti. Podľa prvotných informácií mal neznámy útočník napadnúť 16-ročné dievča a 16-ročného chlapca na šiestom poschodí bytového domu.

Na miesto boli vyslané dve posádky záchranárov aj viacero hliadok polície. „Dve posádky boli vyslané na zásah na sídlisko Vlčince, kde mal páchateľ napadnúť dve osoby,“ poskytla prvotnú informáciu hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková.

Prvotná verzia hovorila o neznámom mužovi, ktorý sa mal vydávať za odpočtára energií a dostať sa tak cez zatvorené dvere. Chlapec mal utrpieť zranenia počas toho, ako bránil dievča. Polícia túto verziu nepotvrdila ani nevyvrátila. „Polícia pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami,“ potvrdil stručne Radko Moravčík.

K tragickej udalosti však podľa najnovších informácií mohlo dôjsť úplne inak. Polícia za účelom zistenia príčiny smrti mladého muža nariadila pitvu. Ďalšia vyšetrovacia verzia má pracovať so skutočnosťou, že sa na mieste činu tretia osoba nemusela nachádzať. Dnes to potvrdil aj portál tvnoviny.sk. Chlapec mal na tele vyše 20 bodných rán.

„Polícia od prijatia oznámenia na prípade intenzívne pracuje s nasadením maximálnych síl a prostriedkov a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku za účelom objasnenia skutku, ako aj určenia jeho právnej kvalifikácie,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu