Mimoriadna situácia v Žiline: Informácie o organizácii dopravy a spojov MHD


Foto: Mimoriadna situácia v Žiline: Informácie o organizácii dopravy a spojov MHD

Dnes 19. mája 2019 bola v čase o 09:00 hod. v Žiline vyhlásená mimoriadna situácia z dôvodu výrazného poškodenia časti mostného objektu kruhovej križovatky Rondel následkom požiaru v objekte kultúrneho centra Stanice Záriečie pod Rondlom v Žiline.

Požiar vypukol ráno o 01:30 hod. v objekte kultúrneho centra Stanice Záriečie pod Rondlom v Žiline, ktorého prevádzkovateľom je Občianske združenie Truc sphérique. Záchranné zložky dorazili bezprostredne po nahlásení požiaru a do menej ako dvoch hodín požiar uhasili.

V skorých ranných hodinách prišli na miesto nehody aj predstavitelia mesta vrátane žilinského primátora Petra Fiabáne. Krízový štáb zasadal dvakrát a to o 7:00 a 8:30 hod. Následne o 9 hodine bola vyhlásená mimoriadna situácia v Žiline, nakoľko došlo ku kritickému poškodeniu časti mostného objektu Rondel.

„K vyhláseniu mimoriadnej situácie sme pristúpili po základnej obhliadke, nakoľko došlo k pomerne závažnému poškodeniu statiky a oporných stĺpov v jednej časti Rondla následkom požiaru,“ povedal Peter Fiabáne, primátor mesta Žilina, predseda krízového štábu.

Rondel je jedným z najfrekventovanejších dopravných uzlov v meste

„Aktuálne intenzívne pracujeme na návrhu zmeny dopravného riešenia v tomto úseku tak, aby bola zabezpečovaná doprava už od dnes a aj v najbližších dňoch. Preto prosím vodičov, aby sa dočasne vyhli prejazdu cez Rondel,“ doplnil Peter Fiabáne.


Z dôvodu uzavretia kruhového objazdu v smere zo Závodia do centra mesta museli byť linky mestskej hromadnej dopravy (MHD), ktoré prechádzajú týmto úsekom dočasne presmerované. Linky č. 6, 21, 29 a 67 obchádzajú úsek od Závodskej po uliciach Škultétyho, Bánovská cesta, Kamenná cesta a Rajecká späť na Rondel a zastávku Hálkova.

Zástavka Závodská v smere do centra je pre linky č. 6, 21 a 29 dočasne presunutá na ulicu Škultétyho - súčasná zastávka v trase linky č. 26.

Železničná doprava na úseku trate Žilina - Bytčica je uzatvorená do odvolania a dopravu zabezpečuje náhradná autobusová doprava. V úseku Bytčica - Rajec premávajú vlaky v štandardnom režime.   

Žilinský primátor vyzval vodičov ako aj občanov, aby mali pochopenie pre vzniknuté obmedzenia v doprave, boli pripravení na meškanie autobusov ako aj zhustenie premávky na týchto úsekoch počas nasledujúcich dní.

Informácie k riešeniu dopravnej situácie v meste Žilina sú priebežne aktualizované na internetovej stránke mesta www.zilina.sk, dopravného podniku www.dpmz.sk a na stránke sociálnych sietí mesta (facebook). Informácia pre občanov prostredníctvom mestského rozhlasu bude vysielaná dnes, 19. mája, o 18:00 hod.

Galéria: 13 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu