V prípade usmrteného 16-ročného chlapca preveruje polícia aj iné vyšetrovacie verzie


Foto: V prípade usmrteného 16-ročného chlapca preveruje polícia aj iné vyšetrovacie verzie

Vo štvrtok 16. mája popoludní došlo v byte na okraji sídliska Vlčince k tragickej udalosti. Za doposiaľ presne nezistených okolností bol usmrtený 16-ročný chlapec a zranené 16-ročné dievča. Polícia nariadila za účelom zistenia príčiny smrti mladého muža vykonanie pitvy. Potvrdil to žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Podľa najnovších informácií preveruje polícia viacero vyšetrovacích verzií

Obyvatelia z oblasti miesta činu hovorili krátko po tragickej udalosti o staršom mužovi v montérkach, ktorý sa mal údajne dostať do bytového domu a napadnúť mladú dvojicu na šiestom poschodí. Viaceré hliadky sa po čine premávali miestnymi ulicami, oficiálne pátranie však polícia nevyhlásila.

Polícia od začiatku prípadu neposkytla informácie k medializovanej verzii, tá sa zakladala na vyjadreniach susedov na mieste činu krátko po udalosti.

Za akých okolností došlo k tragickej udalosti zatiaľ nie je známe, preverujú sa však aj iné verzie ako tá s falošným odpočtárom energií. „Polícia pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami,“ potvrdil stručne Radko Moravčík.

„Polícia od prijatia oznámenia na prípade intenzívne pracuje s nasadením maximálnych síl a prostriedkov a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku za účelom objasnenia skutku, ako aj určenia jeho právnej kvalifikácie,“ spresnil policajný hovorca.


K prípadu v súčasnej dobe polícia neposkytuje žiadne bližšie informácie

„Jedna mladistvá osoba utrpela mnohopočetné bodné rany, záchranárom sa chlapca aj napriek veľkému úsiliu nepodarilo zachrániť,“ uviedla hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková. Za účelom zistenia príčiny smrti mladého muža bola nariadená pitva.

16-ročné dievča s reznými ranami na rukách previezli záchranári na ošetrenie do žilinskej nemocnice. Tam je v súčasnosti mladá žena hospitalizovaná.

Mladiství boli spolužiakmi a navštevovali osemročné gymnázium na Varšavskej ceste. Na budove školy už dnes visela čierna zástava a vo vestibule horeli sviečky.

Galéria: 6 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu