Polícia nariadila pitvu 16-ročného chlapca, ktorý sa stal obeťou vraždy na Vlčincoch


Foto: Polícia nariadila pitvu 16-ročného chlapca, ktorý sa stal obeťou vraždy na Vlčincoch

Vo štvrtok 16. mája popoludní došlo v žilinskom byte za doposiaľ presne nezistených okolností k usmrteniu 16-ročného chlapca a k zraneniu 16-ročného dievčaťa. Za účelom zistenia príčiny smrti mladého muža bola nariadená pitva. Informoval o tom žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Polícia od prijatia oznámenia na prípade intenzívne pracuje s nasadením maximálnych síl a prostriedkov a vykonáva všetkypotrebné úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku za účelom objasnenia skutku, ako aj určenia jeho právnej kvalifikácie,“ uviedol Moravčík.

Polícia neposkytuje k prípadu v súčasnej dobe žiadne bližšie informácie.


K tragickej udalosti na okraji žilinského sídliska Vlčince došlo po tom, čo sa neznámy muž dostal do bytového domu a zaklopal na dvere bytu na 6. poschodí. Do bytového domu sa podľa obyvateľov dostal tak, že sa vydával za pracovníka, ktorý ide odpisovať energie.

Po tom, ako mu mladá žena otvorila, došlo k napadnutiu. Mladý muž, ktorý sa nachádzal v tom čase v byte, ženu bránil, pričom páchateľ oboch napadol. Mladík na mieste vážnym zraneniam podľahol, ženu s bodnoreznými ranami mimo ohrozenia života odviezli záchranári do žilinskej nemocnice.

Falošný odpočtár sa dal na útek a žilinskí policajti po ňom hneď zahájili pátranie. Podľa opisu obyvateľov bytového domu mal oblečené montérky.

Galéria: 6 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu