AKTUÁLNE: Na okraji sídliska Vlčince došlo k vražde, muž zomrel pri tom ako bránil svoju priateľku


Foto: AKTUÁLNE: Na okraji sídliska Vlčince došlo k vražde, muž zomrel pri tom ako bránil svoju priateľku
Galéria: 6 fotiek

Dnes 16. mája 2019 malo podľa prvotných informácií dôjsť v poobedňajších hodinách k napadnutiu muža a ženy na okraji žilinského sídliska Vlčince. V bytovke na ulici Za plavárňou mal neznámy muž zaklopať na dvere bytu na 6. poschodí. Do bytového domu sa podľa obyvateľov dostal tak, že sa vydával za pracovníka, ktorý ide odpisovať energie.

Po tom, ako mu mladá žena otvorila, došlo k napadnutiu. Mladý muž, ktorý sa nachádzal v tom čase v byte, ženu bránil, pričom páchateľ oboch napadol. Mladík na mieste vážnym zraneniam podľahol, ženu s bodnoreznými ranami mimo ohrozenia života odviezli záchranári do žilinskej nemocnice.

Pred bytovým domom sa nachádza množstvo policajtov, vyšetrovateľov a kriminalistických technikov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra, oblečený mal mať pracovný odev. Susedia potvrdili, že videli utekať muža v montérkach.

Aktualizácia

„Podľa nezistených okolností došlo k usmrteniu mladého 16-ročného chlapca a zraneniu 16-ročného dievčaťa. V súčasnej dobe prebiehajú na mieste prvotné procesné úkony a nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ uvádza polícia.

„Dve posádky boli vyslané na zásah na sídlisko Vlčince, kde mal páchateľ napadnúť dve osoby. Jedna mladistvá osoba utrpela mnohopočetné bodné rany, záchranárom sa chlapca aj napriek veľkému úsiliu nepodarilo zachrániť. Druhá osoba (dievča) utrpela rezné rany, bola mimo ohrozenia života a posádka ju po ošetrení transportovala do žilinskej nemocnice,“ potvrdila hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková.


Aktualizácia 17.5.2019

Žilinský policajný hovorca Radko Moravčík informoval, že za účelom zistenia príčiny smrti mladého muža bola nariadená pitva. Polícia podľa jeho slov od prijatia oznámenia na prípade intenzívne pracuje s nasadením maximálnych síl a prostriedkov a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku za účelom objasnenia skutku, ako aj určenia jeho právnej kvalifikácie.

„Z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť k prípadu v súčasnej dobe žiadne bližšie informácie,“ uzavrel Moravčík.

Aktualizácia





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu