Prezident Kiska: Som rád, že do tímu primátora sa pridali profesionáli, ktorí chcú krajine pomôcť


Foto: Prezident Kiska: Som rád, že do tímu primátora sa pridali profesionáli, ktorí chcú krajine pomôcť
Galéria: 11 fotiek

Dnes navštívil Žilinu odchádzajúci prezident Andrej Kiska, na radnicu mesta dorazil približne o 15:00 hod., kde ho okrem primátora a zástupcov mesta privítali aj deti v krojoch - tradične chlebom a soľou. Následne absolvoval stretnutie s primátorom, viceprimátormi a prednostom, po ktorom sa v krátkosti vyjadril k jeho obsahu.

S predstaviteľmi mesta sa Andrej Kiska rozprával aj o nedostatku nájomných bytov v Žiline, o problémoch s bezplatnými obedmi, na ktoré je problematické zohnať dostatočné kapacity v podobe personálu či o zimnej údržbe. Prezident označil tunel Višňové za zlyhanie štátu a nenapĺňanie sľubov obyvateľom, jednou z tém bola aj infraštruktúra. 

Prezident postupne navštevuje krajské mestá, v ktorých sa stretáva s miestnymi osobnosťami a predstaviteľmi - od poslancov, lekárov či ľudí z tretieho sektora, s ktorými diskutuje o ich návrhoch. Žilina je v poradí tretie mesto, ktoré na sklonku funkcie hlava štátu navštívila v rámci tohto programu. 

Na záver ocenil ľudí, ktorí prešli do verejnej sféry aj napriek nižším platovým pomerom: „Som rád, že do tímu primátora sa pridali profesionáli, ktorí prišli zo súkromného sektora, zarábajú podstatne menej, ako zarábali. Ale sú to profesionáli a chcú krajine pomôcť. A to je naša výzva pre všetkých našich občanov, aby sa zapojili a vyskúšali pomôcť aj týmto smerom.“





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu