Po naháňačke v snehu chytili zlodejov, ktorí vykradli potraviny.


Foto: Po naháňačke v snehu chytili zlodejov, ktorí vykradli potraviny.
Galéria: 10 fotiek

Policajná hliadka z Čadce bola v pondelok 5. januára v skorých ranných hodinách vyslaná na narušený objekt predajne potravín v Čadci, mestskej časti Čadečka. Po príchode na miesto zistili, že na objekte sú vypáčené dvere. V predajni a susednom pohostinstve sa však nikto nenachádzal. So služobným psom sa vydali po stopách páchateľov. V kopcoch nad Čadečkou zbadali utekať dvoch mužov.

Títo sa následne rozdelili a každý utekal iným smerom. Policajti sa vydali za nimi. Najskôr zadržali 26 ročného Petra, ktorý sa ukryl v kríkoch. Neskôr v kopcoch našli ukrývať sa 27 ročného Lukáša. Obidvoch mužov predviedli na policajné oddelenie. Policajti zistili, že táto dvojica mužov sa vlámala do objektu potravín a susediaceho pohostinstva, z ktorého odcudzili cigarety rôznych značiek a drobné mince.

Odcudzením tovaru spôsobili škodu vo výške asi 1140,-€ a poškodením zariadenia škodu asi 500,-€. Následne dvojicu mladých mužov pochádzajúcich zo Žiliny poverený príslušník obvinil z prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve. Obvinený Lukáš bol vzatý sudcom Okresného súdu v Čadci do väzby, mladší Peter je stíhaný na slobode. Obidvom obvineným hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

zdroj: PZ SR




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu