Na Orave a Liptove napadlo až do 12 centimetrov snehu, cestári vyrazili odhŕňať aj posypávať


Foto: Na Orave a Liptove napadlo až do 12 centimetrov snehu, cestári vyrazili odhŕňať aj posypávať Foto: ilustračné

Do niektorých oblastí v Žilinskom kraji sa vrátila zima. Na Orave a Liptove miestami napadlo až do 12 centimetrov snehu. V ranných a dopoludňajších hodinách mali cestári plné ruky práce.

„Traja zamrznutí muži“ Pankrác, Servác a Bonifác neostali svojej povesti nič dlžní. Na Orave miestami napadlo do 6 centimetrov snehu, v horských oblastiach severnej Oravy aj viac ako 10 centimetrov. V pohotovosti boli všetky strediská Správy ciest ŽSK Dolný Kubín, Námestovo a Trstená.

Najkritickejšia situácia bola na horských priechodoch Príslop a Malatiná, cestári však zasahovali aj v Oravskej Polhore, Oravskej Lesnej, v Zakamennom či Zuberci. Dokopy bolo vo výkone 7 cestárskych vozidiel, spolu najazdili takmer 500 kilometrov.

Husto snežilo i na Liptove. V Jasnej napadlo do 10 centimetrov snehu, na horskom prechode Čertovica až do 12 centimetrov. V teréne boli 3 cestárske vozidlá, cesty odhŕňali i posypávali.

Napriek hustému sneženiu sa im podarilo udržať premávku plynulú a cesty boli zjazdné. I naďalej zostáva zvýšený dohľad a cestári monitorujú horské priechody.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj