Zaparkovali si auto pri bytovom dome, niektorý zo susedov im rozbil čelné sklo


Foto: Zaparkovali si auto pri bytovom dome, niektorý zo susedov im rozbil čelné sklo

Dvaja obyvatelia Hlinskej ulice sa s nami podelili o nepríjemnú skúsenosť, ktorá sa im stala pred bytovým domom. V nedeľu 12. mája po príchode domov zaparkovali svoje osobné auto pod oknami, nakoľko bolo parkovisko plne obsadené. Po uvoľnení miesta mali vozidlo v pláne preparkovať, dovtedy však odišli do svojho bytu. O niekoľko minút ale počuli silnú ranu. 

„Pozreli sme z okna, ale nič sme nevideli. Všimli sme si však voľné miesto, tak sme sa rozhodli, že ideme preparkovať. Keď sme prišli k autu, našli sme si rozbité čelné sklo. Okolo auta boli len črepy, ktoré neboli z auta,“ opisuje Tatiana. Vozidlo stálo pod oknami približne 15 minút, potom ho zasiahol neznámy predmet, ktorý poškodil čelné sklo.

Majitelia auta sa rozhodli na miesto privolať aj políciu a sú rozhodnutí prípad ďalej riešiť, škoda na aute totiž nie je malá. Na túto ulicu sa prisťahovali pred necelým polrokom, vtedy ešte netušili, čo ich čaká.

„Policajti sa pýtali ľudí, nikto žiaľ nič nevidel ani nepočul. Potom nás upozornila suseda, že jeden zo susedov im tiež poškodil auto pred dvomi týždňami. Naposledy im zasa napísal na dvere vulgárne výrazy,“ opisuje ďalej nahnevaná obyvateľka bytového domu. 


Niektorí obyvatelia už tušia, ktorý zo susedov im spôsobuje problémy a škody na majetku. Zatiaľ však nemajú dôkazy a preto nedokážu zakročiť. V doriešení by im mohla pomôcť kamera, ktorá by nepretržite snímala verejný priestor pred bytovým domom.

„Doposiaľ neznámy páchateľ v nedeľu 12. mája podvečer v Žiline na ulici Hlinská poškodil čelné sklo na zaparkovanom motorovom vozidle Citroën. Poškodením vznikla predbežná škoda vo výške 400 €. V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Žilinská polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku za účelom jeho objasnenia. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu