V noci došlo vo Veľkej Fatre k tragickej udalosti, po náraze štvorkolky zomrelo 13-ročné dievča


Foto: V noci došlo vo Veľkej Fatre k tragickej udalosti, po náraze štvorkolky zomrelo 13-ročné dievča Foto: Polícia

V noci z piatka na dnes 11. mája došlo vo Veľkej Fatre k tragickej udalosti. Záchranné zložky boli privolané krátko po polnoci do obce Belá - Dulice v okrese Martin, kde malo po náraze štvorkolky do stromu utrpieť mladé dievča vážne zranenia.

„V noci v okrese Martin zobral opitý 18-ročný mladík tri deti pod 15 rokov na štvorkolku. Po náraze do stromu zomrelo 13-ročné dievča. Ďalšie dve deti sa zranili,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Nešťastie sa stalo v ťažko prístupnom teréne. Záchranári po príchode začali dievča oživovať, žiaľ, neúspešne. Mladík nie je podľa polície držiteľom vodičského oprávnenia. Prípadom sa v súčasnosti zaoberajú policajní vyšetrovatelia.


Aktualizácia

„V piatok 10. mája v nočných hodinách mal 18 ročný mladík jazdiť na motorovej štvorkolke bez evidenčného čísla smerom do Jasenskej doliny. Na štvorkolke sa s ním mali viesť ďalší traja spolujazdci a to 13-ročné dievča a dvaja chlapci vo veku 14 a 16 rokov. Počas jazdy v lesnom teréne mal vodič štvorkolky z doposiaľ presne nezistených príčin naraziť do stromu,“ uviedla Jana Balogová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Pri náraze utrpelo 13-ročné dievča zranenia nezlučiteľné so životom. Zranili sa aj chlapci a vodič, ktorí vyviazli s bližšie nešpecifikovanými zraneniami. Policajti 18-ročnému Dávidovi pri dychovej skúške namerali 0,84 mg/l alkoholu v dychu.

„Navyše zistili, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Prípad prevzala vyšetrovateľka, ktorá začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ uzavrela Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia