Polícia v Žiline žiada verejnosť o pomoc, na Orave došlo k lúpežnému prepadnutiu zlatníctva


Foto: Polícia v Žiline žiada verejnosť o pomoc, na Orave došlo k lúpežnému prepadnutiu zlatníctva Foto: Polícia

Polícia Slovenskej republiky informovala vo štvrtok 9. mája 2019 na sociálnej sieti o lúpežnom prepadnutí, ku ktorému došlo na Orave. V súvislosti s prebiehajúcim vyšetrovaním prípadu žiada verejnosť o pomoc pri nájdení osobného vozidla značky Audi.

„Polícia v Žiline žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po vozidle Audi Q5 a jeho osádke v súvislosti s dnešným lúpežným prepadnutím zlatníctva v Námestove. Je možné, že vozidlo malo fólie, nie je vylúčená zmena jeho farby,“ uvádza sa vo zverejnenej žiadosti.

Akékoľvek informácie o vozidle alebo jeho pohybe volajte na číslo 158. 


Aktualizácia

V prípade lúpežného prepadnutia zlatníctva v Námestove začal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu lúpeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva.

„Podľa doposiaľ zistených informácií najmenej štyria páchatelia krátko po deviatej hodine prišli na vozidle Audi pravdepodobne Q5 s poľským evidenčným číslom pred predajňu zlatníctva v Námestove. Traja z páchateľov mali vojsť do predajne. Jeden z nich mal vojsť za predajný pult a predavačke povedať „toto je prepadnutie, buď ticho”. Následne mali všetci traja prinesenými kladivami rozbíjať výklad a predajný pult, odkiaľ mali odcudziť vystavený tovar a šperky zo žltého kovu,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

S odcudzeným tovarom mali páchatelia nastúpiť do vozidla Audi pravdepodobne Q5 a odísť na neznáme miesto. Majiteľke zlatníctva spôsobili odcudzením tovaru škodu vo výške najmenej 150.000 eur a poškodením výkladu a zariadenia škodu vo výške asi 1.600 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia