Slovenská správa ciest plánuje v najbližších týždňoch opraviť poškodenú cestu v okolí Rondla


Foto: Slovenská správa ciest plánuje v najbližších týždňoch opraviť poškodenú cestu v okolí Rondla

Situáciu s nepriaznivým stavom asfaltového povrchu vozovky v oblasti okružnej križovatky Rondel v Žiline pozná snáď každý vodič. Mnohé úseky sú natoľko poškodené, že aj prejazd zníženou rýchlosťou je nekomfortný a taktiež negatívne vplýva na technický stav vozidla.

Stav pretrváva už niekoľko rokov, vykonané opravy sú väčšinou len provizórne a vydržia maximálne rok. Na znepokojujúcu situáciu začali upozorňovať obyvatelia Žiliny aj prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk. V rámci jedného podnetu sa riešia viaceré časti ciest v oblasti Rondla aj samotná okružná križovatka.

Kvôli nedokončenej diaľnici prechádzajú týmto miestom denne tisíce vozidiel a okrem osobných aj množstvo nákladných. Vysoká intenzita dopravy sa negatívne podpisuje pod stav dôležitých ciest.

„Výtlky a prepadliny na moste smerom od Rondla na Nemocničnú ulicu a na zjazde z Rondla smerom na Poprad / Prievidzu. Neoznačené a dlhodobo neopravené. Zjazd z Rondla smerom na Poprad / Prievidzu - veľké jamy, prepadliny, zvlnený asfalt. Nebezpečný prejazd, v rýchlosti viac ako 30 km/h hrozí poškodenie vozidla,“ uvádza Rudolf vo svojom podnete.


Zodpovedným subjektom, ktorý spravuje nahlásené úseky je Slovenská správa ciest - Investičná výstavba a správa ciest Žilina. Uvedená spoločnosť informovala vo svojom stanovisku, že nahlásené poškodenia asfaltového krytu bude čoskoro opravovať.

„Výtlky a prepadliny na moste smerom od Rondla na Nemocničnú ulicu, na ich odstránenie je naplánovaná oprava v období máj - jún. Poruchy na zjazde z Rondla smerom na Poprad / Prievidzu na ich odstránenie je naplánovaná oprava v období máj - jún,“ napísala Lucia Karelová, hovorkyňa SSC.

Táto správa mnohých vodičov potešila, niektorí však majú obavy, že opravy budú opäť len provizórne. O skutočnom stave a kvalite vykonaných prác by sme sa mali presvedčiť už čoskoro.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu