VIDEO: Vodič auta nedal prednosť policajtom počas zásahu, pretože počúval koncert


Foto: VIDEO: Vodič auta nedal prednosť policajtom počas zásahu, pretože počúval koncert

Polícia dnes 6. mája zverejnila video zachytávajúce situáciu, kedy vodič osobného auta nedal prednosť policajtom počas zásahu, pretože ich nepočul. K udalosti síce nedošlo v Žilinskom kraji, no mala by byť príkladom pre ostatných, ktorí počúvajú hlasnú hudbu a prípadne majú počas jazdy na ušiach slúchadlá.

„Hliadka PMJ sa urýchlene potrebovala presunúť na vykonanie zákroku Policajti preto na jazdu využívali zvukové aj svetelné výstražné znamenie. Väčšina vodičov zareagovala správne a umožnila policajnému autu na majákoch plynulý prejazd, tak, ako to vyžaduje zákon. Okrem vodiča čierneho SUV, ktorý vôbec nereagoval a bránil policajtom v prejazde,“ uvádza polícia.

Na miesto bola privolaná ďalšia hliadka, ktorá vodiča riešila za priestupok. Na prekvapenie aj samotných policajtov, vodič majáky nepočul, lebo pozeral a počúval koncert.

„Pripomíname, že vodiči sú povinní plne sa na jazdu sústrediť. Ak sa venujú rôznym iným činnostiam v aute, počúvajú príliš hlasnú hudbu, eventuálne majú v ušiach ešte aj slúchadlá, nemôžu vedieť, čo sa deje okolo nich v premávke. Stávajú sa tak nebezpečnými, spôsobujú časté dopravné nehody a v prípade jazdy auta na majákoch ide neraz aj o život,“ uzatvára polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu