V súťaži Do práce na bicykli je Žilina zatiaľ na štvrtom mieste, za mesto bojuje 180 tímov


Foto: V súťaži Do práce na bicykli je Žilina zatiaľ na štvrtom mieste, za mesto bojuje 180 tímov Foto: dopracenabicykli.eu

V národnej kampani Do práce na bicykli, ktorá prebieha už tradične počas celého mája, je aj tento rok zapojená žilinská samospráva. Cieľom kampane Ministerstva dopravy a výstavby SR a Národného cyklokoordinátora je podporiť cyklodopravu v mestách a firmách:

„Do práce na bicykli (DPNB) je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.“ 

V šiestom ročníku, ktorý začal prvý májový deň a potrvá až do 31.5., sú zapojené pod hlavičkou samosprávy v Žiline stovky cyklistov - tí tvoria tímy a registrujú sa pod firmu alebo inštitúciu, v ktorej pracujú. O víťaznej samospráve rozhodnú najlepšie priemery celkového počtu súťažiacich, prepočítaného počtu súťažiacich na počet obyvateľov, počet najazdených kilometrov a počet jázd, obidve takisto prepočítané na počet obyvateľov samosprávy.  

Celkový počet nahlásených súťažiacich za Žilinu je 624. Medzi najväčšie firmy, pôsobiace aj v Žiline, patria z hľadiska počtu prihlásených Scheidt & Bachmann Slovensko (103 súťažiacich), Siemens (68 súťažiacich) a GlobalLogic (41 súťažiacich). Najviac kilometrov za mesto Žilina najazdili k dnešnému dňu tímy Lavazza team (325,55 km), PROKRASTINATOR (298,44 km) a Transport Team (233,31 km).

Poradie v súťaži k 3. máju 2019 Zdroj: dopracenabicykli.eu


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu