Druhú stranu Bernoláčky v Žiline by mali zdobiť Jánošík a Štúr, študenti už začali s revitalizáciou


Foto: Druhú stranu Bernoláčky v Žiline by mali zdobiť Jánošík a Štúr, študenti už začali s revitalizáciou Foto: Gymza mení Bernoláčku k lepšiemu

Študenti Gymnázia Hlinská a Súkromnej strednej umeleckej školy v Žiline úspešne premenili tvár jednej z najfrekventovanejších autobusových zastávok na ulici Antona Bernoláka. V projekte Nová Bernoláčka ich podporili formou crowdfundingu aj bežní obyvatelia, výsledkom je street-art maľba Antona Bernoláka.

Po premene časti zastávky bližšie k centru chcú teraz študenti pokračovať revitalizáciou druhej strany, aj pre tento projekt vytvorili kampaň na portáli Startlab. Potrebnú sumu 500 eur sa im podarilo vyzbierať a dokonca prekročiť, takže zrealizovať premenu by mali v najbližšom čase. 

Na stránke Gymza mení Bernoláčku k lepšiemu predstavili aj návrh študentov SSUŠ v Žiline, ktorý počíta s ďalšími dvoma významnými osobnosťami - Jurajom Jánošíkom a Ľudovítom Štúrom. Na konci apríla bola stena vyčistená od plagátov. Mesto Žilina zároveň zrekonštruovalo schody vedúce k zastávke popri bilingválnom gymnáziu.  

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu