Energetici odľahčili lesopark o sto vriec odpadu


Foto: Energetici odľahčili lesopark o sto vriec odpadu
Galéria: 7 fotiek

Približne šesťdesiat dobrovoľníkov zo známej energetickej skupiny SSE Holding zbieralo pri príležitosti Dňa Zeme odpadky v Žilinskom lesoparku a jeho okolí. V priebehu niekoľkých hodín sa im podarilo naplniť asi stovku vriec. Rozmanitosť odpadkov potvrdila, že ľudská fantázia, ale žiaľbohu aj hlúposť a nezodpovednosť, nemajú medze. Dobrovoľníci našli medzi odpadkami všeličo, niektorí ľudia nemajú problém vyhodiť na lúku ani nárazník alebo čelné sklo z auta.

„Najpozoruhodnejšími kúskami boli nárazník a čelné sklo z osobného auta či elektroinštalačný materiál. To je tá smutná stránka našej spoločnosti. Ale našťastie je tu aj pozitívna - stále sa nájdu ľudia, ktorým to nie je ľahostajné. Tento rok sme mali dokonca najvyššiu účasť zamestnancov,“ priblížila environmentálnu brigádu energetikov Martina Hrušková, referentka komunikačných služieb Stredoslovenskej energetiky (SSE).

Energetici zo skupiny SSE Holding zastúpení zamestnancami spoločností SSE a Stredoslovenská distribučná (SSD) sa podieľali na čistení mesta už štvrtý rok v rade. Opäť pri tom spolupracovali aj s občianskym združením PRELES.

„Som veľmi rád, že skupine SSE Holding záleží na tom, v akom stave je životné prostredie v našom meste. Firemní dobrovoľníci nielenže spravia za jeden deň veľký kus práce, ale takýmto prístupom inšpirujú aj ďalšie spoločnosti k podobným aktivitám. Za to patrí celej spoločnosti a najmä aktívnym zamestnancom veľká vďaka,“ okomentoval akciu Vladimír Randa, zástupca združenia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR SSE