20-ročný Poliak ušiel z miesta dopravnej nehody na Orave, policajti museli pri naháňačke strieľať


Foto: 20-ročný Poliak ušiel z miesta dopravnej nehody na Orave, policajti museli pri naháňačke strieľať Foto: Polícia

Neznámy vodič na motorovom vozidle Mazda bol vo štvrtok 2. mája popoludní účastníkom dopravnej nehody na Orave a z miesta odišiel. Po oznámení udalosti bolo okamžite vyhlásené pátranie, do ktorého boli zapojené všetky dostupné policajné hliadky.

Vozidlo bolo spozorované policajnou hliadkou v smere od Dolného Kubína na Ružomberok. Vodič na výzvy na zastavenie nereagoval a nezastavil.

„Svojou arogantnou a nebezpečnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Nakoľko vodič nereagoval ani na opakované výzvy na zastavenie, použili policajti na zastavenie vozidla aj donucovacie prostriedky. Následne policajti vozidlo zastavili pred obcou Hubová v okrese Ružomberok,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Vozidlo viedol 20-ročný vodič z Poľska, po zastavení sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Policajti mladíka zadržali a osobné motorové vozidlo Mazda zaistili. Pri udalosti k zraneniu osôb našťastie nedošlo.

„V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia a v súčasnej dobe sú vykonávané prvotné procesné úkony. Polícia bude nekompromisná voči vodičom, ktorí svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky a využije všetky zákonné prostriedky, oprávnenia a sankcie na ich postihnutie. Presne tak bude postupovať aj v tomto prípade,“ píše sa v závere správy polície.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia