VIDEO: Dnes bol uzavretý vstup do pešej zóny, niektorí vodiči obchádzajú stĺpiky po chodníku


Foto: VIDEO: Dnes bol uzavretý vstup do pešej zóny, niektorí vodiči obchádzajú stĺpiky po chodníku

V stredu 1. mája 2019 nadobudlo v Žiline platnosť Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) č. 6/2019 o dani za vjazd a zotrvanie motorového vozidla v historickej časti mesta. V tejto súvislosti bolo uvedené do prevádzky zabezpečovacie zariadenie formou stĺpikového systému, ktorý je inštalovaný na dvoch vjazdoch - ulica Sládkovičova (pri Pošte) a ulica Čepiel (pri hoteli Boss).

Príslušníci mestskej polície umiestňovali v uplynulých dňoch autám v pešej zóne upozornenia formou lístočkov za stierač. Niektorí vodiči však pravdepodobne neboli dostatočne informovaní a dnes zostali po príchode k vjazdom do historickej časti mesta zaskočení.

Časť vodičov sa rozhodla zabezpečovacie zariadenie obísť po chodníku. Čitatelia nás upozornili, že za 10 minút takto prešlo hneď niekoľko vozidiel. Dôkazom je aj priložené video.


Mestská polícia Žilina žiada všetkých vodičov o trpezlivosť, rešpektovanie dopravného značenia v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a pokynov príslušníkov mestskej polície. V prípade nerešpektovania dopravného značenia bude MP dopravné priestupky prejednávať v zmysle zákona o priestupkoch.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu